A kerékpárosok mellett miért nem lehet kellő oldaltávot tartani?
Én biciklizek és autózok is. Munkába pl attól függ, hogy mivel megyek, hogy épp milyen idő, kedvem, vagy mennyi időm van.
Az út elég széles, a szélén van a felfestett biciklisáv. Tehát bőven elfér egy autó és egy bicikli egymás mellett. Ennek ellenére én inkább azt tapasztalom, hogy sok autós indokolatlanul nagy ívben kerül. Meg se kellene mozdítani a kormányt, én se hagyom el a biciklisávot, így simán elférnénk egymás mellett. De inkább átmegy négy kerékkel teljes egészében a szembe jövő sávba. Jó, persze ő tudja, meg valóban ez a jobbik eset, mintha leszorítana. Általában buszosok akik néha ijesztően közel húznak el. De nekem személy szerint soha nem volt ebből semmi problémám.
#9: "és mégis inkább az autók között teker harminccal, feltartva autóst, buszt, mindenkit, majd mikor végre sikerül megelőzni, a lámpánál megint elénk kóvályog."
Ezen jót röhögtem. Nyilván erdemes volt a szándekos veszelyeztetés, főleg ha látod, hogy piros a lámpa, de csak nyomod a gázt, mint süket a csengőt.
Akár vezetek akár biciklizek, ez a fogyatékosság zavar a legjobban.
Igen, mert miért is akarna a fél város, aki közlekedik, 30-nál gyorsabban haladni, ugye?
Mert az az egy ostoba majom, aki 30-cal feltartja az egész körutat, az joggal teszi. Mert neki jogai vannak. Hogy a többinek is, az a kutyát nem érdekli.
#23: Az a baj, hogy nem látsz az orrodnál tovább. Téged nem a biciklis tart fel, hanem a lámpák (meg a dugó).
Nem tudom eszrevetted-e, de azzal, hogy "sietsz", semmi időt nem tudsz nyerni a városban.
Hogyne nyernék, ha az ötvenre hangolt zöldhullámot használni tudom, akkor lehet haladni. De ha beállsz elém harminccal biciklizni, akkor baxhatom a zöldhullámot.
De ez téged nyilván nem zavar, mert neked jogaid vannak.
#25: én nem allok be eléd, ha keves auto áll a lámpánál, előre sem megyek.
De ha a kereszteződesben áll a sor vegig a piroson, akkor bizony lámpaváltas után sem fogsz mozdulni, ugyhogy nem foglak feltartani.
De mégegyszer mondom, a zöldhullámot nen a biciklis miatt nem éred utol, hanem a többi autós miatt. Vagy epp azért, mert abban a napszakban rohadtul nincs is zöldhullám. Elég sokat vezetek városban, sosem jutnak előrebb a cikázó szerencsetlenek....
#28: És akkor milyen dramát rendezel, amikor egy kukásautó "dolgozik" előtted az egyiranyú utcában, vagy a taxis vagy futár megáll "csak 2 percre"?
Mert azzal tenyleg időt is vesztesz, míg egy biciklist megelőzni legrosszabb esetben is 10-20 masodperc.
Még mindig ott tartunk, hogy szerecsenmosdatást végzel.
Amikor a kerékpáros teljesen szabálytalanul közlekedik az számodra nem jelent problémát, elfogadható, miközben bárki más ha szabálytalan, akkor hogy képzeli.
Ezt hívják úgy, hoyg kettős mérce.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!