Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sok kerékpáros miért halad az...

Sok kerékpáros miért halad az úttesten mikor az út mellett kíváló kerékpárút megy? Ha meg rájuk dudálok ők sértődnek be!

Figyelt kérdés

Elhiszem hogy országútival nagyon gyorsnak hiszik magukat a kerékpárosok de a 30-as átlagsebességük akkor is baromi lassú az autósok számára.

Egy mai eset ezen az úron történt:

[link]

Persze mikor rádudáltam vadul elkezdett mutogatni meg ordibálni.

2016. aug. 14. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:
31%

Ha jó vezető lennél, ráadásul megértő, a másik közlekedőt tisztelő, akkor nem dudálnál..

tudomásul kell venni, hogy ott vannak...

...sőt, a bringások zöme autós is, csak néha bringázik.

lassít, körbenéz, nagyívben kerül(előz), nem dudál, felejt, mosolyog...

2016. aug. 14. 12:25
 2/10 anonim ***** válasza:
25%

Mert bunkók,de az önérzetes fajtából. Persze ha kérdőre vonod,elkezd okoskodni ,hogy nem kötelező ám neki a bicajúton menni ,meg rázza a seggét a térkő a 8 bárra pumpált virsligumin és nem vagy rendőr stb.

Csak akkor mi a francnak építik ezeknek a fazonoknak milliárdokért a bringautat ha nem képesek használni? Túlzottan sokat képzelnek magukról, csak ha elütik őket mennek a tepsibe az autós meg max kap egy felfüggesztettet. Ki jár jobban,most őszintén ?

Igazából semmi keresnivalójuk nem lenne se a városokban de az országutakon sem a kocsik között,mert a sebesség különbség olyan nagy. Minden idióta sportolási szándékát nem kellene támogatni mert akkor én meg teszemazt lóval akarok majd menni a körúton meg a 4es főúton akkor követelek lovas sávokat? Be kéne látni hogy a fejlődés nem arra megy hogy visszalépjünk 200 évet mert néhány szerencsétlen ott akarja kiélni a sportolási kedvét ahol más közlekedni akarna.

2016. aug. 14. 13:50
 3/10 anonim ***** válasza:
48%

Mondjuk azért, mert az a kerékpárút 600 m-en belül végetér, és közben garantáltan találsz rajta olyasmit, amit az úton nem, pl. egymás mellett grasszáló, az út teljes szélességét lezáró gyalogosokat, kitett kukát, parkoló autót, feltakarítatlan dzsuvát, veled szemben 50 cm-es oldaltávolsággal és 40+ km/h relatív sebességgel közlekedő járműveket, és persze hepehupás térkövet.

Egyébként meg lakott területen belül dudálni csak balesetveszély elhárítása érdekében szabad. Bringával az úton közlekedni nem balesetveszélyesebb, mint 600 m-rel odébb, ahol már szabad, sőt kötelező. Szóval a KRESZt megszegve önkéntesrendőrködtél, persze, hogy nem veszi senki jó néven.

Én mondjuk nem szoktam az ilyesmin felhúzni magam - amelyik autós dudál, az lát, és nem üt el. Azzal van a baj, amelyik nem lát, és elüt - pl. egy ilyen esetem volt éppen bringaúton. Furgonos nem adta meg az elsőbbséget, elütött. Persze hogy nem látott, mert ő az utat figyelte, hogy onnan jön-e valami, a bringautat, amit keresztezett, nem is nézte. Ha az úton jövök, látott volna.

2016. aug. 14. 17:04
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Biciklis mind egy húgyagyú,mit vársz? Mehetnek már mindenhol ,csinálhat mindent mégis mindig ők reklamálnak meg ugatnak. Egyik fele a kocsiúton bohóckodik (lehetőleg ketten egymás mellett) a másik fele pedig a járdán centizi a gyalogosokat és van egy nagyon minimális arány amelyik ismeri a jobbratartást és el lehet menni kényelmesen mellette. Neki az is természetes h feltart 4 buszt,átmegy a piroson . Nem vetted még észre,mindig az autós a köcsög? Csak mondjuk ugyanott kint van tök ingyen egy qurva kreszvizsga nélkül a közúton,amiért mások meg szépen fizetnek . Én sokat bicajoztam ,nem állítom autósok is megérik a pénzüket de kocsiban ülve megérti az ember miért egy utálatra méltó faj a biciklis (tisztelet a kivételnek).
2016. aug. 14. 20:03
 5/10 anonim ***** válasza:
10%

Kezdjük ott, hogy te nem dudálhatsz rájuk, mivel a dudát balesetveszély esetén, vagy (lakott területen kívül) előzési szándék jelzésére lehet használni. Lehet, hogy bosszantóak, de balesetveszélyt nem jelentenek önmagukban.

Másrészt nem is kötelesek igénybe venni a kerékpárutat, hacsak nem tiltja tábla kifejezetten az úttesten való kerékpározást. Ettől függetlenül megértem a problémát.

2016. aug. 15. 11:57
 6/10 A kérdező kommentje:
kresz szerint kötelesek
2016. aug. 15. 12:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Utánanéztem, és igazad van.

Abból gondoltam, hogy nem kötelesek, hogy Nyíregyházán minden kerékpárút melletti úton ott a biciklis tiltás. Ebben az esetben nagy pénzkidobást csinál az önkormányzat feleslegesen.

2016. aug. 15. 12:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Mert az ilyen "kerékpárutakon" rendszerint nagy sűrűséggel fordulnak elő gyalogosok.
2016. okt. 5. 13:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Kiváló kerékpárút van. Már ahol, ugye...

Egyrészt, marhára kevés kerékpárút van ahhoz képest, amennyinek lennie kéne. Az erre szánt pénzt többnyire ellopják a városatyák, és frankó módon úgy oldják meg a kerékpárközlekedést, hogy a külső forgalmi sávból lecsípnek ötven centit, felfestenek száz méterenként egy kerékpár-piktogrammot, és kész, részükről le van tudva a dolog.

Egy reklámot idézve: "És még spóroltunk is!"

Ennek egyenes következménye, hogy a kerékpáros kénytelen az úttesten haladni.

Nem számítva a túraútvonalakat (pl. Balaton körüli kerékpárút), ahol van is kerékpárút a városban, az ritkán tart 1 kilométernél tovább, és karakán módon itt is úgy oldják meg, hogy megfelezik a már meglévő járdát, oszt boxolják le a gyalogosok meg a kerékpárosok egymás közt. És ha még ez nem volna elég, a kerékpárutak azon fennmaradó 5%-ét, amit nem úttest/járda lecsípésével alakítottak ki, a gyalogosok szintén saját járdaként kezelik, az autósok meg ingyen parkolóként. Nem ritka, hogy öten-hatan csatárláncban összefogózva mennek rajta, és még nekik áll feljebb, ha át akarok menni közöttük a kerékpárúton. Az autósok rendszeresen felparkolnak rá teljes hosszábban, a legnagyobb parasztság eddig az a húsztonnás Kamaz volt, ami egy hétig le se kászálódott a kerékpárútról, be is horpadt alatta rendesen. A szánalmas tésztaképű 8 általánost ki se járt segédmunkás meg a legnagyobb lelki nyugalommal eszegette a szendvicsét a kráter mellett. Annyira persze nem volt kemény legény, hogy az úttesten parkolásszon, fizetni nem esett jól neki, hát megoldotta frankón. A zsernyákok természetesen ezt is leszarták magasról, mert ugye két hét alatt rend lett.

2021. jún. 4. 02:18
 10/10 anonim ***** válasza:
A linkelt helyen piros téglával burkolt kerékpárút van, kb. olyan rajta menni, mint autóval a kockakő. Nem nevezném kiválónak.
2022. okt. 24. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!