Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem kapcsol a hűtőventilátor,...

Nem kapcsol a hűtőventilátor, ettől melegszik a víz?

Figyelt kérdés
Ventilátor kapcsoló releje elromlott. A víz így melegszik. Kérdésem, hogy a ventilator is lehet az egyedüli oka a melegedésnek? Allohelyben próbáltam,elindulni nem mertem vele.
2022. okt. 21. 18:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Állóhelyben egyértelműen jobban melegszik, pláne ha valami p*csa kis hűtő van benne elől, ilyenkor ha túl meleg akkor bekapcsol a venti.

Menet közben nem hiszem, hogy gond lenne mert van menetszél és nem 40 fokok vannak hanem jó hűs levegő.

Persze nem ilyenkor kell megrakott autóval alpokba menni.

Tuti a relé romlott el?

2022. okt. 21. 18:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam. Konkrétan nincs benne relé. Most kapott másik motort (más fajtát mint az eredeti) kabelkoteggel,de valahogy nem találtam egyelőre a relehez tartozó vezetéket. Nyilván megoldom majd, csak kíváncsi vagyok,hogy ez egyedül okozhat e tulmelegedest.
2022. okt. 21. 18:43
 3/11 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Igen, lehet az egyedüli oka. Álló helyzetben ha nem megy a ventilátor akkor nincs mi elszívja a hűtő által felmelegített levegőt, a meleg levegő pedig nem fogja hűteni a hűtőt, ezáltal a víz túlmelegszik.
2022. okt. 21. 18:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Mennyire melegszik az fel?

Mert lehet hogy menetközben jó az.

2022. okt. 21. 19:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem mertem meg vele elindulni egyelőre. Meg egy két dolgot (világítás stb) át kell néznem, mer nem minden működik.
2022. okt. 21. 19:18
 6/11 anonim ***** válasza:
az én autómon menet közben nem kapcsol be a hűtőventillátor, elég a menetszél.
2022. okt. 21. 21:50
 7/11 A kérdező kommentje:
Tudom,eddigi autoimnal nekem se. De írtam,hogy még nem mertem így elindulni vele.
2022. okt. 21. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha nem mersz elindulni akkor miből gondolod hogy rossz?
2022. okt. 22. 07:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Te most tényleg ennyire? Nem megy a hutoventilator. Így hogy nem megy,nem akarok elindulni,nehogy felforrjon a víz. Onnan tudom,hogy rossz,mer nincs bent a relé,valamint nem kapcsol be 9o környékén. Érted?
2022. okt. 22. 13:53
 10/11 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Csináld meg mert sosem tudod hogy milyen helyzetbe kerülsz (belvárosi araszolás pl), de nyugodtan elindulhatsz vele így is csak tartsd a szemed a hőfokmérőn.

Menet közben nem lesz gond, ha dugózol akkor pedig csavard fel a fűtést maximumra, ez sok meleget elvon a víztől. Ha ez nem elég, akkor állítsd le a motort amikor állsz és akkor indítsd be amikor indulsz, de rövidebb megállásokat egyébként járó motorral is kibír.

Sok autónál külön ventilátor van a klímahűtőhöz, ha klímázol akkor az a ventilátor a vizedet is hűti.

2022. okt. 22. 14:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!