Normalis hogy azt “varom”, hogy mikor romlik el valami az automon? Valamint normalis az hogy kvazi furcsanak talalom hogy majdnem egy eve semmi baja?
"osztrak auto, igy evente vizsgazik"
Mivan?
" Vagy csak En vagyok ennyire rosszul osszerakva? "
Igen.
Ezt a pszichológia rovatba tedd ki.
Na, az van, hogy minden tulajnak olyannak kéne lenni mint neked. A többség sajnos azt csinálja, megvesz egy kocsit ami jól néz ki, aztán a karbantartással nem foglalkozik mondván nem is futja neki rá... de azért a majmot megveszi. Motorhangot eszébe sem jut figyelni ahogy az olajszintet sem, meg a fékolaj is "jóvan az úgy" (még 10 évig...) Ilyen hozzáállás mellett van az hogy 10éves kocsi agyon van hajtva csak a rozsda tartja össze meg a gitt amit kilószámra kennek föl... elfedve a valóságot.
Amit most vettél kocsit 10-ből 9 tuti nem cserélte volna le se a kupplungot, se a vezérlést, stb. ami miatt vagy azzal összefüggésben aztán jöhettek volna a heti szintű hibák. Te a cserékkel, a karbantartással megelőzted a hibalehetőségeket, ilyen preventív hozzáállás kéne mindenkinek legyen.
De egyébként az a furcsa, osztrákból is van olyan csóró aki nemtörődöm a kocsijával szemben. Épp egyik nap baktatott előttem az osztrák, még azt sem mondanám hogy nagy majmot vett volna, mert valami közepes Opel volt, de annak a bal hátsó kereke legalább 3-5cm-t ütött oldalirányban. És nem a dísztárcsa, mert az egész gumi kóvájgott, ilyet is rég láttam már bár az nem osztrák volt. Igaz 70-nél nem ment gyorsabban, de hogy van az már hogy észre sem veszi hogy dobálja valami az autója hátulját. Pedig az osztráknak még pénze is lenne 5x annyit keresnek mint nálunk aztán ennyire csóró...
Pont reggel az jutott eszembe, hogy már pár száz ezret költenék az autóra, bem akarom elhanyagolni, mert mióta megvan 7 éve (használt 13 éves), azóta nem költöttem rá a kötelezőkön kívűl. 2 évente, műszaki előtt át van nézetve. De minden ok vele, legalábbis eddig az volt, februárba kiderül.
Mazda 6 GH 2.5 benzin 155000km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!