Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg évente olajcsere?

Tényleg évente olajcsere?

Figyelt kérdés

Beszéltem egy haverral, kérdeztem hol volt, azt mondta szervizen olajcserén, mondom neki alig használod az autót, hova' olajcsere, nemrég voltál ott,, modja, igen tavaly ilyenkor, évente kell!

Ez komolyan így van?

2022. okt. 19. 09:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az sem mindegy, milyen olajat használsz. Az én járgányomban 0W20 van, mégis évente cserélem, annak ellenére hogy az olaj API SN.

Régen volt többek között egy 126-os kispolszkim..abba jó volt bármilyen ÁFOR olaj, az ment mint a szél, és nem füstölt. Volt egy NYSA buszom is, gyönyörűen ketyegett az ismeretlen ÁFOR olajjal.

Ma már más a szitu. Manapság csakis fullszintetikus olajat érdemes használni, ezen nem szabad spórolni.

2022. okt. 19. 10:34
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
Véleményem szerint aki évente sajnálja azt a 20-30ezer Forintot olajcserére, annak nem való autó.
2022. okt. 19. 10:41
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
#12-esnél a pont!
2022. okt. 19. 11:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

11-es, Kispolski, Nysa, ÁFOR benzinkutak.

Te se mostanában kezdtél vezetni! :-)

Egy csomó embernek már semmit se mondanának ezek a nevek!

2022. okt. 19. 12:28
 15/21 anonim ***** válasza:

Két lehetőség van, általában a gyártó eléggé kitolja 1 év vagy 20.000 km.

Az 1 évet érdemes betartani, a km pedig annak a függvénye, hogy miként használod.

Ha rendesen, tehát üzemmelegen 10-15 km-nél többet mész és autópályán vagy főúton akkor lehet 15-20 ezer tényleg, de az 1 év akkor is marad.

Ha városban sokat használod, sok hidegindítás stb... akkor 10.000-re csökken, és az 1 év továbbra is marad. Remélem így érthető.

2022. okt. 19. 13:25
 16/21 anonim ***** válasza:
#15 A németeknél már a 40ezer km/2-3 év csereperiódus megy. És sajnos sokan be is tartják, gyakran rosszminőségű olajjal.
2022. okt. 19. 13:37
 17/21 krwkco ***** válasza:

Az olaj molekulái járó, meleg motornál összetöredeznek. És a keletkező, olajba került kormot lebegtetni kell. Ezek kilométerfüggő dolgok.

Másrészt a már szennyezett olajban kémiai reakciók zajlanak le, amik fogyasztják a különféle (pl. korroziógátló) adalékokat. Ez időfüggő.

Ezért van, hogy a gyártók km és év periodust is megadnak.

2022. okt. 19. 15:57
 18/21 anonim ***** válasza:
68%

Nekem soha nem kell cserélnem, mert magától cserélődik. Havonta mindig rátöltök, ha kevés oszt jó van. Magától cserélődik.

Természetesen csak vicc.

2022. okt. 20. 00:16
 19/21 anonim ***** válasza:
Bmw boxer motoromban is csak olajfiltert csereltem mert minden 2000 km utan uj olaj került bele annyira zabalta :-D dragabb volt bele az olaj mint a tankolas :-D a szezont ugy kezdtem, hogy rendeltem 10 l olajat :-D
2022. okt. 20. 09:26
 20/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk az túlzás, hogy 1 év alatt elveszti az olaj a tulajdonságait. Azért elég fejlett technológián alapul, kibír az 2 évet is, ha úgy van. Főleg szintetikus anyagokból, volt is erről egy bevizsgálás, de nem találom a cikket.
2022. okt. 20. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!