Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől nőhet meg az autónak az...

Mitől nőhet meg az autónak az üzemanyag fogyasztása?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre az autómon, hogy pár literrel megnőtt a fogyasztása? Mik lehetnek az okai?
2022. okt. 14. 13:21
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt vettem észre az autómon, hogy pár literrel megnőtt a fogyasztása*
2022. okt. 14. 13:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: sokminden. A gumiabroncstól kezdve a befecskendező rendszerig bármi,
2022. okt. 14. 13:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Több hiba is lehet amit inkább kikell olvastatni.
2022. okt. 14. 14:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyszer én is észre vettem a sajátomon. Mire rájöttem hogy csak erős szembeszél volt :D De az esetek többségében ennél nagyobb a baj.
2022. okt. 14. 18:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Pl. lapos a gumi, szivárog az üzemanyag, befog a fék, rossz a keverékképzés.
2022. okt. 14. 23:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Mostanában nagyon rosszul mérnek a kutak órái. Nem egy embertől hallottam, hogy a több éves átlagok hirtelen 1-2 literrel megemelkedtek ugyanakkor. Kb. fél éve úgy járok tankolni, hogy viszem a 10 literes kannámat, és teletöltöm. A rekord az 12,4 liter volt, ennyi ment bele a kút szerint. Amúgy vízből 10,3 liter fér bele, a szájáig töltve. Ha ennél jelentősen többet tudok beletölteni, akkor ott abbahagyom a tankolást és megyek máshova. Csak ugye ezt hatósági áron nem lehet eljátszani, de én amúgy is 100-ast tankolok, mert 98-as minimum oktánszáma az autómnak a gyártó szerint.

Ez is egy lehetséges indok a sok közül.

2022. okt. 16. 20:57
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 kamu. Nem tudod bizonyítani, hazudozol össze-vissza. Amúgy egy üzemanyagkanna térfogaa kb. 20%-al több mint a névleges érték, hogy ne legyen benne túlnyomás, ha melegben párolog az üzemanyag.

A 10 literes kannába kb 11,5 liter fér, és még akkor sincs szájig.

Hitelesített mérőeszközökkel bármikor rádbizonyítom, hogy hazudsz, ennyi.

2022. okt. 16. 23:46
 8/8 anonim ***** válasza:
A kutak, hogy a hatósági árat ki tudják gazdálkodni csalnak a méréssel. Mindenki ott csal, lop, ahol tud, mert az ember csak a másik ember kizsákmányolásából tud gazdagodni. Azért a kéziféked nézd meg, nincs-é beragadva kicsit. Folytószelep bekoszólódás is okozhatja. Nekem a Peugeot 206 alapjárata volt bizonytalan emiatt.
2022. okt. 23. 17:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!