Mi lesz ha lezárom a légcsövet egy dugóval, ami a motorblokkból visszavezeti (kvázi keringteti) a gázokat vissza a szívócsőbe?
Mondanám hogy tiszta marad a szívósorod, de már dzsuvás. :)
A kartergáz visszavezetés mondjuk sokat nem árt, de nyugodtan elvezetheted valahova máshova.. nekem az egyik autómon egy olajlecsapató után a szabadba van engedve. a kipuffgáz visszavezetést viszont mindegyiken lezártam, franc se akar szívósort pucolni. :)
#1 "franc se akar szívósort pucolni"
Akkor nem egyszerűbb lenne venni inkább egy EGR nélküli autót, minthogy állandóan lefalazol?
#8 nem írtam hozzá semmit, nem dob hibakódot, gondolom nehéz megérteni. Nem mindenki jár agyonszenzorozott hipermodern tejfölösdobozokkal ahol még az ablakemelőnek is van 5 szenzorja külön hibakódokkal.
Ja, sokkal jobb buli leszedegetni a szívósort, és kimosni belőle a kormot.. neeem, jobb ez így, működik. :)
Amúgyis, a kérdező a kartergáz visszavezetésről kérdezet, fenének OFFolod a témáját.
#9 Nem létezik olyan EGR, amin nincs szenzor. Eleve maga az EGR nem olyan régi találmány, hogy ne legyen szenzor rajta.
Azt elhiszem, hogy a check engine-t nem dobja ki, de hidd el nekem, hogy van benne hibakód. Ha kiolvasnád, látnád. És tuti az is, hogy a motor járását is befolyásolja valamilyen módon, ők. többlet fogyasztás, csak ezt sem veszed észre.
Mindez nem a szenzorokon múlik. Ha van fogalmad róla, hogy hogyan működik egy autó és abban az EGR, akkor tudnod kellene, hogy ez egyszerűen elkerülhetetlen. Nem számít a kor, meg a szenzorok, meg az anyámkínja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!