Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen esetben szervizbe...

Ilyen esetben szervizbe vinnétek a kocsit vagy maszekhoz?

Figyelt kérdés

Falun lakunk. A legközelebbi szerviz a városban van, ami 10-15 km-re van innen. Na most, ha beviszem a szervizbe, akkor csak gyalog tudnék hazajönni, mert másik kocsink nincs és ismerősünk sincs, aki azon irányba lakik, mint mi. Buszra sokat kell várni, mert leginkább műszakokhoz igazodóan közlekedik, így kiesik.

A másik lehetőség, hogy van egy szerelő a szomszéd faluban, ami gyalog sem vészes távolság, viszont fogalmunk sincs hogyan dolgozik. Maszek.

Így hogyan oldanátok meg a kocsi szervizelését? Régen anyósomék fuvaroztak ilyenkor, de szegény lebénult, ezért már nem tud segíteni benne.

2022. okt. 12. 13:29
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
#19 A maszekot itt vidéken arra értik, amikor valaki saját otthonában vállal munkát, saját zsebbe... Én is erre gondoltam.
2022. okt. 12. 16:59
 22/29 anonim ***** válasza:
Ez esetben az ő írása a szervízkönyvbe pont annyit ér, mintha te írtad volna vagy én. Normális diagnosztikai eszközei gondolom nincsenek. Továbbá, ha a munkájával kapcsolatban bármilyen garanciális igény megjelenik, akkor szarban vagy.
2022. okt. 12. 18:02
 23/29 anonim ***** válasza:
A jó autószerelő a férfinek pont olyan mint egy jó nőgyógyász a nőnek.
2022. okt. 12. 18:33
 24/29 A kérdező kommentje:
Nincs hibajelzés, amit diagnosztizálni kellene. Szerintem kopóalkatrészekkel elboldogul maszek is, ha meg valamihez műszer kell, akkor felőlem elviheti bárhová, én kifizetem. Gondolom van ismerettsége, mint minden szakmabelinek.
2022. okt. 12. 19:37
 25/29 anonim ***** válasza:

egy olaj+szűrők cseréjét minden autoszerelő képes elvégezni, de igazából az is, aki képes megfőzni egy kávét kotyogóssal.

Konkrétan 1 db villáskulcs, 1 db csavarhúzó és egy olajszűrőfogó kell hozzá.

De mondjuk ha gatya a futómű, a falusi bácsinál nem lesz futóműállítás a javítás után, es jövőre vehetsz egy szett gumit is.

2022. okt. 12. 20:44
 26/29 anonim ***** válasza:
55%

Nincsenek ismerőseid s szomszéd faluban akiktől kaphatsz infót a maszekről?

Amúgy akik meg zsigerből utálják a maszekokat azok járjanak csak markaszervizbe, nálunk is van egy maszek, a 2016-os Audimat is hozzá hordtam, havernek elcseszték a vezérlés cseréjét egy városi puccos szervízben, majd a helyi maszek oldotta meg.

Én itt felénk azt látom, hogy aki érti magát és van egy kis esze az maszekol, aki meg nem annyira profi az elmegy egy nagyobb szervizbe...kivételek mindig vannak, de a kokler/lehúzós maszekoknak hamar híre megy.

2022. okt. 13. 01:13
 27/29 krwkco ***** válasza:

"Fékpofa, hűtővíz, motorolaj, fékolaj, ékszíj, ezeket gondoltam vinni. Valamit még szoktak cserélni?" "Azokon felül még vezérlést is akarnék cserélni, mert már régen volt."

Ez már roszzul kezdődik. Nem a szerelő részéről, hanem a Te részedről. Ezeknek az alkatrészeknek van gyárilag előírt csereperiodusa. Vagy kopottság alapján jön el a csere ideje. Amit Neked kellene tudnod és nyilvántartanod. Mert a szerelő honnan tudná, hogy milyen állapotban vannak, vagy mikor voltak cserélve, ha csak telefonon "látta" a kocsit.

Ebből a szempontból a szervíznek az az előnye, hogy nekik van alkatrészkészletük, vagy 1-2 órás szállítással meg tudják rendelni. Megnézik az autót és a kopók közül megrendelik és kicserélek, ami megérett arra. Jó drágán és biztos, ami biztos alapon. De ha feleslegesen összevissza vásárolsz, akkor lehet, hogy ez az olcsóbb.

Emellett egy főállású maszak szerelő mindent ki tud cserélni (folyadékok,fék, stb.) a rutinja a lapján. De a vezérműlánc/szíj cseréléséhez tipustól függő rögzítőkészlet kell. Ami feltehetően nincs neki. Ezt is lehet rutinnal pótolni, de az már kérdéses, hogy sikerül-e. Vagy 1 foggal "el lesz rakva".

De a többire jobb egy hozzáértő és lelkiismeretes egyéni szerlő, mint egy szerviz, ahol az az embert kapod, aki éppen ráér.

Persze, ha tudnád, hogy mit kell cserélni. (Vagy előzetesen elvinnéd hozzá az autót, hogy nézze meg a kopóalkatrészeket.)

2022. okt. 13. 09:09
 28/29 anonim ***** válasza:

#27: a "kisüzemi" szerelőhöz ugyanúgy szállítanak pár órán belül, én ezt nem mondanám egy nyomós érvnek.

Viszont nagyon márkasoecifikis célszwrszám és diag műszer valószínűleg nem lesz a kis szervizben. De sokszor a nagyszervizekben is hiába van, ha abból áll a gyakorlat hogy amit a műszer kidob, azt cseréljük, mert általában azok már csak az eredeti hiba következményei.

2022. okt. 13. 09:38
 29/29 anonim ***** válasza:

Én ezért hordom a 27 éves autómat csak és kizárólag TÍPUS SPECIFIKUS szerelőhöz, nem márkaszervíz (ahol olyan árat mondanak, amilyet akarnak), vagy általános szerelőhöz, pláne Béla bákhoz' a másik faluba.

Még a konszern szerelő is néha húzta a száját, úgy hogy ezért kerestem típus szakértőt, mert ő nem húzza a száját, maximum 1-2 dologra, de arról szól, hogy ehhez van egy haverja, aki nem most lát először ilyen kocsit, csak mondjuk neki ott a placcon nincs hozzá szerszám, gép, eszköz, akármi. Mindenről tudok, mindenről küld képet, videót, hív telefonon, hogy ennyi az alkatrész, nyomhatja-e a rendelést, vagy nézzen olcsóbbat, drágábbat, stb.

2022. okt. 13. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!