Az ugye nem normalis hogy olaj kerul a levego beszivo rendszerembe? Meg lett mokolva a kocsim? (KEPEK)
Daewoo Kalos 2004 1.2
Eloszor is mar regota gyanus hogy elfogy a kocsibol az olaj, utana kell tolteni. Aztan minap ahogy a tomloket neztem at talaltam par repedezettet ugy vettem eszre nemelyik eleg olajos is ott ahol nem kene. A motor jobb oldalabol indul a sargaval jelzett tomlo?:
Ez a tomlo kette agazik, megy a kipufogo rendszer fele egyik resze? A masik pedig bal oldalt a levego szuro utan csatlakozik. Mi a szerepe ennek a tomlonek?
Valamint ezen a kepen lathato hogy egy T formaju alkatresszel van elagaztatva ami gyanus nekem hogy nem gyari?
Raadasul kotyog es belole is szivarog az olaj:
Jaj.
A kalos 1.2
4x szedtem szét atomjaira ilyen motort.
A motorjával nem volt komolyabb baj, 1-et leszámítva....
Ezeknél a csöveknél van egy 1 irányú PCV visszacsapószelep, az le tud ragadni, ez szabályozza a kartergázt.
Eléggé tudja zabálni emiatt az olajat.
Mindezt úgy, hogy a motor teljesen újszerű, henger fala, gyűrűk tökéletesek.
Ami típushibája az autónak, az a nagyon vékony olajjárat a hengerfejben, ami ha eldugul, megszorul a vezérműtengely, és ugrik szét a motor...
Ezért horror a hengerfej ezekhez a motorokhoz, mert gyakran beszarik.
Vagy, a vezérműtengely elkop, olajhiány miatt.
Itt a csóka ékes orosz nyelven előadja ezt a hibát, oda is kommenteltem valahova:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!