Mi a különbség a sportosan vezető és a felelőtlen sofőr között?
Van aki szerint a kettő egy és ugyanaz, míg mások szerint nagyon nem, bár keskeny a mezsgye a kettő között.
Most akkor szerintetek mi az igazság?
Hogyan lehet definiálni a sportosan vezető sofőrt?
#8: Az átlag sofőrök pedig nem így vezetnek. Tökölnek, szüttyögnek (anélkül, hogy ennek tudatában lennének), kilengetik az autót a kanyarokban, úgy kanyarodnak be az utcákba, mintha nyergessel vagy busszal lennének. Látszik, hogy nem váltanak alacsonyabb fokozatba, amikor gyorsítaniuk kéne, csak nyomják a gázt és néznek bután, hogy nem gyorsul az autó. Lassan reagálnak le helyzeteket. És lehetne még sorolni. Én azt látom nap mint nap, hogy az átlag sofőrök többségének láthatóan fogalma sincs mire képes az autója, nem tudja hatékonyan vezetni.
És valahol ott a különbség az általad említett normál és a sportos között, hogy ez utóbbi mögött komolyabb tudás van, aminek a segítségével normál keretek között is többet tud kihozni egy átlagos autózásból. Míg mondjuk egy átlag sofőr nem azt elemezgeti, hogy hogy lehetett volna még szebben venni az s kanyart, meg nem azzal foglalkozik, hogy jókor váltott-e a legtökéletesebb gyorsuláshoz.
#11 Hát nem tudom... részemről a sportosság és tudás továbbra sem járnak kéz a kézben.
Igen, átlagos autós nem elemezget, csak normálisan vezet, nem a "tökéletes gyorsulás" a célja minden esetben, hanem a forgalomnak, útnak, helyzetnek megfelelő vezetés.
Én jókat mosolygok a sok "sportos" vezetőn, akik azt hiszik tudásuk van, közben meg én mint normális vezető védem ki a hülyeségeiket. Azokat a hülyeségeket, amikre ők azt hiszik, mennyire jól és ügyesen megoldották a feladatot, miközben én mint normális autós irányítottam a helyzetüket.
Azt is tegyük hozzá, tökéletes sofőr nincsen. Mint ahogy még a királykategóriákban is hibáznak a legjobbak is, úgy egy jó sofőr teljesítménye is hullámzó.
És ez az amit korábban is említettem, a tipikus magát sportosnak képzelő sofőr tipikus véleménye hogy minden normális közlekedő az láma, tötyög, szüttyög, bezzeg ő úgynevezett vezetési tudással rendelkezik, amibe persze belefér, hogy "nem adja ki"...
Sportos nem feltétlenül felelőtlen, és a felelőtlen sem feltétlenül sportos.
Sportos mondjuk aki 2000 helyett 5000-ig pörgetni a motort de tartja a követési távolságot és figyeli a tükröket.
Felelőtlen, aki mobilozik és nem veszi észre ha hirtelen esemény van és emiatt balesetet okoz.
Szerintem senki sem tudja magáról megállapítani, hogy hogyan vezet, mert az emberek 80%-a vagy még több, jó sofőrnek tartja magát.
Hiába gondolom magamról, hogy sportosan vezető, profi vagyok, lehet valaki kinevetne, hogy ez közelébe sincs a fogalomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!