Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Mercedes W124-et tényleg...

A Mercedes W124-et tényleg nagyon olcsó fenntartani?

Figyelt kérdés

2022. okt. 1. 01:01
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

Volt valamikor... mára kezdik aranyárban mérni hozzá a jó minőségű alkatrészeket, mert egyre kevesebb és ritkább van belőle.

Állapotot tekintve meg amelyik jó állapotú nagyon megkérik az árát, ennek az árnak a töredékéért is tudsz venni, de arra meg később költöd rá a gatyádat, amíg olyan nem lesz amilyenbe jó érzéssel ülsz be.

Az utolsó megbízható mercedesnek tartják/tartották, de ezt sajnos sokan ki is használták a megjelenése óta eltelt cca 35 év alatt.

Semelyik 'megbízhatóság' sem tart örökké, ha nem foglalkoztak vele az elmúlt 30 évben.

Menj el nézz meg párat, vigyél magaddal még egy embert és nyálazzátok át töviről hegyire a hirdetett példányokat, mert sok szempontból rálehet velük már futni a csöcsre...

Nyilván nem ezt szeretted volna hallani, de ez a szomorú igazság.

2022. okt. 1. 04:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ma már nem, főleg hogy se bontott se új alkatrész alig van már hozzájuk.
2022. okt. 1. 07:43
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Az a baj ezekkel hogy sokáig nem veszed észre ha baj van mert még nagyon gatya állapotban is húzza a belét de ha egyszer megáll ott vége van mindennek. Érdemes megnézni YouTube-on a w124-ről szóló műhelyprn adást, az nagyon jól prezentálja az olcsó 124-esek fenntartási költségeit.
2022. okt. 1. 07:46
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

Ha az a bizonyos 124-es jó állapotú és dízel motorral szerelt akkor valóban fillérekből fenntartható mert szökőévente romlik el rajta valami.

Ha veszel egy olcsót akkor arra bizony kell költeni.

Ha van szerszámod és tudsz szerelni akkor egy nagyon könnyen szerelhető autó, bármit megcsinálsz rajta otthon.

Én most már 10 éve hajtok egy dízel 190-est ami szinte ugyan az mint a 124 csak kisebb kicsit.

10 év alatt amennyit ráköltöttem az vicc kategória, igaz azóta emelkedtek az alkatrész árak de egy jobb minőségű utángyártott alkatrész nem drága, bontottak is jó áron vannak.

Aztán vannak még gyári 30 éves alkatrészek horror áron...

Viszkókuplung 70e-ért, adagoló 500e-1millióért stb.

Amiket bontottan megkapsz töredékáron és azok is jók.

Szóval amióta én rendbe tettem a mercim azóta az autóra elköltött pénz 90%-a üzemanyag és biztosítás/adók/útdíjak.

Én viszonylag kotlákot vettem anno mert úgy voltam vele kell egy autó.

Aztán rohadtul megszerettem az öreg dízel mercis életet és elkezdtem szépen rendbe tenni. A 10év alatt talán 300e-t költöttem rá pedig a lista eléggé hosszú!

2022. okt. 1. 11:26
 5/7 anonim ***** válasza:
25%
Dehogy olcsó, alaptalanul túl van hypeolva az összes. Kifejezetten drága fenntartani, és nem annyira tartós sem. Nem beszélve arról, hogy mindegyiknek szita az alja a rozsdától, ami most milliós tétel rendberakni.
2022. okt. 1. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:

"Kifejezetten drága fenntartani, és nem annyira tartós sem."

Mondja az akinek még sosem volt 124-es mercije :DDDD

2022. okt. 2. 17:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyrészt honnan veszed, hogy nem volt? A másik, hogy láttam rengeteget, vezettem is. Rozsdakupac volt mint már 15 évvel ezelőtt is.
2022. okt. 6. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!