Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nincs biztositas az autómon...

Eger macska kérdése:

Ha nincs biztositas az autómon akkor azért megbuntetnek?

Figyelt kérdés
Cégben van az autó műszaki lejárt és nem használom majd idovel szeretnem megcsinaltatni de holnap lejar a biztositas az gond ha nem kötök rá? Az autó nincs kivonva forgalombol
2022. szept. 25. 20:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Baj, még meg nagy baj.
2022. szept. 25. 20:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Behajtják utólag a fedezetlenségi díjat, ami sokkal több lesz, mint a biztosítás.

Ha nem használod, akkor vonasd ki ideiglenesen, 2 ezer Ft kb.

2022. szept. 25. 21:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy az autó cégben van, adás vételi meg ilyenek nincsennek csak egy papír hogy cégben van... Meg a forgalmi van nálam én is így vettem
2022. szept. 26. 05:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vettél Te semmit sem.
2022. szept. 26. 07:22
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha nem a te neveden van, és a cég vezetője sem te vagy, akkor neked semmit nem kell csinálni, mivel nem a te dolgod.

Ha meg vettél egy kocsit egy cégtől, akkor pedig át kellett volna íratnod 15 napon belül.

2022. szept. 26. 07:55
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Te vagy az üzembentartó? (A te neved van a forgalmiban?)

Ha igen, akkor téged büntetnek a mulasztásokért.

Üzembentartóként ki tudod vontatni forgalomból, akkor csak a teljesítmény adót kell fizetned.

Elég nagy butaság egyébként "üzembentartóival" autót "venni". Ha pl. eladnád, vagy bontóba vinnéd, az nem fog menni. Keresheted a tulajt évek múlva.

2022. szept. 26. 09:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Vagy kivonatod a forgalomból és akkor nem kell rá fizetni. Vagy ha forgalomban van, akkor utólag behajtják a fedezetlenségi díjat. Egy idő után hivatalból is ki fogják emiatt vonni.

Én új autóval jártam így. A szalonnal abban állapodtunk meg, hogy szólnak ha intézik a forgalomba helyezést és kötnöm kell rá biztosítást. Szóltak, megkötöttem aznap, elutaltam előre az éves díjat. Abban a tudatban voltam, hogy minden rendben. Aztán kb egy hónap múlva kaptam levelet a biztosítótól, melyben felszólítanak a tartozásom rendezésére. Először nem is értettem miről van szó. Aztán kiderült, hogy már majdnem egy hete forgalomba helyezték az autómat, mikor a szalon szólt a biztosításkötéssel kapcsolatban. Pár napra is több ezer forint büntetést kellett fizetnem, mert a biztosító úgy vette, hogy én biztosítás nélkül furikáztam az új autóval. Pedig papírokkal bizonyítani tudtam, hogy át se vettem még a kocsit, el sem hagyta a szalon udvarát. De ez a biztosítót nem érdekelte, nekik csak a BM nyilvántartás számít: forgalomban volt-e papírok szerint a kocsi vagy nem. Érdekességképp: bementem a szalonba is reklamálni. Ott meg azzal védekeztek, hogy nem gondolták, hogy a kormányablakban ilyen gyorsan dolgoznak, máskor egy hét szokott lenni az ügyintézés átfutása, azért csak akkor szóltak.

Szóval a lényeg: a lehető legrosszabb, ha forgalomban van az autód, de nincs biztosítva. A másik dolog: oké, hogy most van a biztosítási évfordulód, de le is mondtad a lejárat előtti 30. és 60. nap között? Mert ha nem, a szerződésed automatikusan meghosszabbodik. Hacsak ki nem vonatod a forgalomból, vagy el nem adod az autót. Akkor érdekmúlás miatt azonnali hatállyal megszüntethető.

2022. szept. 26. 09:41
 8/13 anonim ***** válasza:
Semmi, én folyton írom a rendszámokat az utcán ha látok érdekes vagy régi kocsikat és JSZP-n lekérem, tudod hány olyat látok ami megy (forgalomban van) és nincs kötelezője? rengeteget, nincs kapacitás mindet kiszűrni.
2022. szept. 26. 10:59
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy ezzel a biztosítás nélkül közlekedéssel nem is attól a pár tízezres büntetéstől kell félni, hanem egy esetleges balesettől, ahol okozóként szerepel a biztosítás nélküli autó. Ebben az esetben ugyanis nem fog fizetni a biztosító a károsultnak, így annak polgári peres úton kell behajtania a rossz esetben több millió Ft kárt. (Pl. képzelje el mindenki azt az esetet, amikor valaki, egy 200 ezres, ócska Suzukival lezúz egy 20 milkás Audit...)

Nyilván ha csak áll az autó, akkor nem téma, de olyat már én is láttam, amikor használták is a biztosítás nélküli autót. Mondanom se kell, melyik etnikum ült benne...

2022. szept. 26. 11:06
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

"nincs kapacitás mindet kiszűrni."

Ez nem is úgy működik, hogy véletlenszerűen járnak rendszámokat leolvasni, hanem BM nyilvántartás alapján. Hidd el, ott napra pontosan látszik minden egyes forgalomban lévő jármű, hogy épp van-e biztosítása. És ha nincs, nem fogják elengedni neki a fedezetlenségi díjat. Be fogják hajtani.

2022. szept. 26. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!