Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyha nem adtam le az adasvet...

Hogyha nem adtam le az adasvetelit megbuntetnek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy 2 honappal ezelott eladtam az automat, viszont az adasvetelit nem adtam le a kormanyhivatalba( most tudtam meg hogy le kellett volna adni)

Ha most a napokba leadom szamithatok valami buntetesre?

2021. ápr. 7. 13:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Szenzációs dolog ez a google :) Büntetést nem kapsz külön.

"Miért fontos, hogy bejelentsük az autó eladását?

A gépjármű eladás bejelentésének elmulasztása esetén számos kellemetlenséggel szembesülhetünk: ebben az esetben ugyanis minket terhel a gépjárműadó fizetésének kötelezettsége, és az autóval kapcsolatos eljárásokat (pl. különböző bírságok beszedését) velünk szemben fogják megindítani. A bejelentési kötelezettség természetesen nemcsak ránk vonatkozik, hanem a vevőre is – ha bejelentettük a jármű eladását, a vevő viszont nem, a közlekedési hatóság az adásvételi szerződést megküldi a vevő lakhelye szerint illetékes kormányablaknak, amely intézkedik az autó forgalomból történő kivonásáról. A helyileg illetékes kormányablak egyúttal az adóhatóságot is értesíti a vevő illetékfizetési kötelezettségéről – ezért is nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a gépjármű eladásának bejelentéséről"

[link]

2021. ápr. 7. 13:31
 2/6 anonim ***** válasza:
#1, neked van google-d? Hol szerezted?
2021. ápr. 7. 13:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Garázsvásárban bukkantam rá, 2009-es kiadás. Szerencsére nem kapkodták el előlem, mert le volt takarva Binggel, amihez senki nem akart hozzányúlni.

2021. ápr. 7. 13:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mázlista.
2021. ápr. 7. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:
online is el tudod intézni. Fél óra az egész.
2021. ápr. 7. 14:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát szakadok rajtatok... XD Bing...
2021. ápr. 7. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!