A sportos indulásért (csikorgó kerekek) megbüntethet a rendőr?
Kezdő vezető vagyok, sokszor előfordul ilyen. Próbálok rá figyelni, mert idegesít engem is.
Tanultam jogot, és ilyet nem ír sem a BTK, sem a KRESZ, hogy tilos ilyet csinálni. Maximum igazoltathat, és közben találhat valami jó kis indokot, amiért megbüntet.
Én tudom, hidd el. Jelenleg eljàràs van ellenem folyamatban. Ennyit a jogi szakról egyetemen...
#5 Kreszprofesszor úr!
Akkor ha a rendőr erre hivatkozik:
„A közlekedésben részt vevő jármű vezetője köteles járművével úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat a közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon és ne zavarjon.” (KRESZ 3.§ (1) c) pont) „Továbbá a járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, valamint az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.” (KRESZ 25. § (1) )
nyugodtan röhögjem pofán, mert ez igazából nem is létezik?
#5 "Tanultam jogot, és ilyet nem ír sem a BTK, sem a KRESZ, hogy tilos ilyet csinálni."
Tanultál jogot és emellett ilyen marhaságokat írsz?
Még szép hogy nem ír ilyet, hiszen ez egy konkrét példa. A szabályok általában nem foglalkoznak konkrét példával, mert a konkrét példák száma kb. végtelen. Lehetetlen leírni őket. Helyette felszínesen megfogalmazott szabályok vannak, amiket általánosan lehet használni rengeteg szituációban. Az ide releváns szabályokról #6 már írt, szóval nem ismétlem meg.
Ennyit a jogi szakról, bizony... Remélem ha egyszer neadjisten ügyvédre lesz szükségem, az jobban odafigyelt az előadásokon.
5-ös
Te meg a jog? Ugyan már! :-D
Ilyesmivel nem a BTK foglalkozna, hanem a SzTv. meg annak végrehajtási rendelete.
( 2012. évi II. törvény
a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről és
22/2012. (IV. 13.) BM rendelet
a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény végrehajtásával kapcsolatos rendelkezésekről, valamint ahhoz kapcsolódó egyes rendeletek módosításáról )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!