Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A sportos indulásért (csikorgó...

A sportos indulásért (csikorgó kerekek) megbüntethet a rendőr?

Figyelt kérdés
Ha tegyük fel a sávomban vagyok, és nem lépem át a sebességhatárt, megbüntethet azért, mert """megcsúszik""" a kerék?

#büntetés #rendőr #csikorgás #sportos indulás #kaparó kerekek
2022. szept. 20. 21:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
20%
Igen.
2022. szept. 20. 21:54
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem.
2022. szept. 20. 21:58
 3/13 anonim ***** válasza:
54%
ha mögötted jön, akkor simán..próbáld ki, amíg írja a feljelentést, elmondja mit követtél el.
2022. szept. 20. 21:59
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom, de én mindig megátkozom azokat, akik hajnali kettőkör a Hungária körúton így indulnak és engem felébresztenek... És biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki az ilyet aszociális viselkedésnek tartja. Szóval inkább vigyázz...
2022. szept. 20. 22:08
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Kezdő vezető vagyok, sokszor előfordul ilyen. Próbálok rá figyelni, mert idegesít engem is.

Tanultam jogot, és ilyet nem ír sem a BTK, sem a KRESZ, hogy tilos ilyet csinálni. Maximum igazoltathat, és közben találhat valami jó kis indokot, amiért megbüntet.

Én tudom, hidd el. Jelenleg eljàràs van ellenem folyamatban. Ennyit a jogi szakról egyetemen...

2022. szept. 20. 22:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

#5 Kreszprofesszor úr!

Akkor ha a rendőr erre hivatkozik:

„A közlekedésben részt vevő jármű vezetője köteles járművével úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat a közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon és ne zavarjon.” (KRESZ 3.§ (1) c) pont) „Továbbá a járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, valamint az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.” (KRESZ 25. § (1) )

nyugodtan röhögjem pofán, mert ez igazából nem is létezik?

2022. szept. 20. 22:53
 7/13 anonim ***** válasza:
47%
Alig vizes úton is, ha kicsit jobban odalépek indulásnál, simán elkapar a kerék. :D Meg bizonyos típusú aszfalton is eléggé csikorognak a gumijaim nyáron a melegben. Amúgy nem direkt csinálom (na jó, nagyon ritkán azért igen), de mindig jót vigyorgok utána, ha így sikerül. Engem még sosem bacogattak érte, mondjuk nem is olyan az autóm, amire harapnak a rendőrök, meg én sem az a típus vagyok, akit előszeretettel szednének ki a forgalomból. :D Ha viszont direkt hergeled őket, akkor tuti kivesznek, és majd találnak valamit, amiért megbachatnak.
2022. szept. 20. 23:59
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

#5 "Tanultam jogot, és ilyet nem ír sem a BTK, sem a KRESZ, hogy tilos ilyet csinálni."

Tanultál jogot és emellett ilyen marhaságokat írsz?

Még szép hogy nem ír ilyet, hiszen ez egy konkrét példa. A szabályok általában nem foglalkoznak konkrét példával, mert a konkrét példák száma kb. végtelen. Lehetetlen leírni őket. Helyette felszínesen megfogalmazott szabályok vannak, amiket általánosan lehet használni rengeteg szituációban. Az ide releváns szabályokról #6 már írt, szóval nem ismétlem meg.

Ennyit a jogi szakról, bizony... Remélem ha egyszer neadjisten ügyvédre lesz szükségem, az jobban odafigyelt az előadásokon.

2022. szept. 21. 05:08
 9/13 anonim ***** válasza:

5-ös

Te meg a jog? Ugyan már! :-D

Ilyesmivel nem a BTK foglalkozna, hanem a SzTv. meg annak végrehajtási rendelete.

( 2012. évi II. törvény

a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről és

22/2012. (IV. 13.) BM rendelet

a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény végrehajtásával kapcsolatos rendelkezésekről, valamint ahhoz kapcsolódó egyes rendeletek módosításáról )

2022. szept. 21. 05:55
 10/13 anonim ***** válasza:
Sportos indulás 😂😂😂 egy ezres Suzuki képes erre 😂😂 egy sportos indulás launch controlnál kezdődik nem azzal hogy megnyikkan a linglong.
2022. szept. 21. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!