Lejár a kocsi műszakija és nem szeretném-nem éri meg le vizsgáztatni?
Pedig lehet jobban jársz ha annyiért eladod, mert akkor nem kell egy fillért se rá költeni utána.
HA nem vizsgáztatod le akkor is fizetni kell a kötelezőket amíg a neveden van.
Vagy kivonatod a forgalomból, de a vége úgy is az lesz hogy bontóba kell adnod még ha fizetned kell is.
Két kérdést kell magadban megválaszolni:
1. Szükséged van-e autóra?
2. Van-e pénzed másikra?
Ha nincs szükséged autóra, add el. Ha 50 ezret ér, akkor 50 ezerért, az is pénz. Ha van, akkor jön a második kérdés: van pénzed másik autóra? Ne feledd, hogy a használt autó árak az egekben vannak. Ha van, akkor Matizt add el, vegyél mást. Ha nincs, akkor a Matizt megcsináltatod. Nem tudom milyen kaliberű a rohadás, de gondolom pár tízezres, esetleg 100 ezres mutatvány lehet, a műszaki még 25 és van egy autód 125 ezerért (tippre). 125 ezerért nem meglepő módon nincs másik autó, de még bicikli se nagyon.
Mi mint autószerelők ugyanezt a gondolatmenetet egy nap tízszer levezetjük ügyfeleknek, akik húzzák a szájukat a javítási költségek miatt, de ezt a két kérdést soha nem gondolják át. "Jaj nem akarok 300 ezret költeni rá." Aha oké akkor a másik opció a másik autó 4 millióért, az jobb? Nem? Na ugye, akkor ha jót akarsz magadnak, megcsináltatod. Ennyi.
Ezer meg egy helyen levizsgáztatják akármilyen állapotban is van, még csak többe sem kerül.
Egy ilyen helyre vidd vizsgázni.
Attól függ, hogy mennyire van szétrohadva.
Ha pl. csak egy küszöböt kell cserélni, az nem vészes, akkor megéri megcsináltatnod. Ha viszont már frédi-béni autó, akkor bontó.
"így már majdnem hogy kicsivel többe kerül mint kocsinak maga az értéke."
Oké, de ha ezt a pénzt félrerakod, tudsz belőle, másik, sokkal jobb, újabb autót venni? Mert szerintem nem. Ha szükség van rá, én megcsináltatnám.
Ideiglenesen kivonatni azt hiszem fél évre lehet egyszerre. Ez alatt, a fentiekkel ellentétben, nem kell rá biztosítást fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!