Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lejár a kocsi műszakija és...

Lejár a kocsi műszakija és nem szeretném-nem éri meg le vizsgáztatni?

Figyelt kérdés
Daewo matiz nem egy luxus autó,szerettem volna le vizsgáztatni de mivel kicsit rohad az alja így arra kéne költeni kis összeget plusz a vizsga így már majdnem hogy kicsivel többe kerül mint kocsinak maga az értéke. Ha bontóba viszem elvileg nekem kell fizetni mivel veszélyes hulladék? Kivonni mennyi ideig lehet a forgalomból egyáltalán megéri? A kocsi egyébként mindennapi munkába járásba használom jön megy teszi a dolgát semmi probléma vele , 50 ezerért meg például sajnálnám eladni mi ilyenkora a teendő? valaki tud segíteni

2022. szept. 14. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Pedig lehet jobban jársz ha annyiért eladod, mert akkor nem kell egy fillért se rá költeni utána.

HA nem vizsgáztatod le akkor is fizetni kell a kötelezőket amíg a neveden van.

Vagy kivonatod a forgalomból, de a vége úgy is az lesz hogy bontóba kell adnod még ha fizetned kell is.

2022. szept. 14. 18:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Két kérdést kell magadban megválaszolni:

1. Szükséged van-e autóra?

2. Van-e pénzed másikra?

Ha nincs szükséged autóra, add el. Ha 50 ezret ér, akkor 50 ezerért, az is pénz. Ha van, akkor jön a második kérdés: van pénzed másik autóra? Ne feledd, hogy a használt autó árak az egekben vannak. Ha van, akkor Matizt add el, vegyél mást. Ha nincs, akkor a Matizt megcsináltatod. Nem tudom milyen kaliberű a rohadás, de gondolom pár tízezres, esetleg 100 ezres mutatvány lehet, a műszaki még 25 és van egy autód 125 ezerért (tippre). 125 ezerért nem meglepő módon nincs másik autó, de még bicikli se nagyon.

Mi mint autószerelők ugyanezt a gondolatmenetet egy nap tízszer levezetjük ügyfeleknek, akik húzzák a szájukat a javítási költségek miatt, de ezt a két kérdést soha nem gondolják át. "Jaj nem akarok 300 ezret költeni rá." Aha oké akkor a másik opció a másik autó 4 millióért, az jobb? Nem? Na ugye, akkor ha jót akarsz magadnak, megcsináltatod. Ennyi.

2022. szept. 14. 18:28
 3/5 anonim ***** válasza:
45%

Ezer meg egy helyen levizsgáztatják akármilyen állapotban is van, még csak többe sem kerül.

Egy ilyen helyre vidd vizsgázni.

2022. szept. 14. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mennyire van szétrohadva.

Ha pl. csak egy küszöböt kell cserélni, az nem vészes, akkor megéri megcsináltatnod. Ha viszont már frédi-béni autó, akkor bontó.

2022. szept. 14. 22:24
 5/5 anonim ***** válasza:

"így már majdnem hogy kicsivel többe kerül mint kocsinak maga az értéke."

Oké, de ha ezt a pénzt félrerakod, tudsz belőle, másik, sokkal jobb, újabb autót venni? Mert szerintem nem. Ha szükség van rá, én megcsináltatnám.

Ideiglenesen kivonatni azt hiszem fél évre lehet egyszerre. Ez alatt, a fentiekkel ellentétben, nem kell rá biztosítást fizetned.

2022. szept. 15. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!