Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes többszázezer forintot...

Érdemes többszázezer forintot elkölteni egy kocsibeállóra, hogy az autó fedett helyen legyen?

Figyelt kérdés
Van egy kb. 2 milliós autóm, és megfordult a fejemben, hogy építek egy kocsibeállót neki. De érdemes? Szerintetek romlik annyit összegszerűen egy autó attól, hogy fedetlenül van, amennyibe egy kocsibeálló kerül? (Szerintem 300-500e-től olcsóbban nem úsznám meg a legegyszerűbb beállót sem.)
2022. szept. 8. 13:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Az autó csak egy használati tárgy."

Az odáig rendben van, de pénzből él az ember, és a kocsira költeni kell. Mosni, karbantartani, szervizbe vinni stb.

Van akinek mindegy hogy a kocsija 2 év után gatya mert vesz másikat, hát na, van ilyen. Én se az a kategória vagyok aki megteheti hogy pár évente cserélgesse. Pedig én nem a párszázezres kategóriából vásárolok azért de nem is több millióért, és hát igen, féltem, szeretném ha minél tovább, kis költség mellett megbízható társ legyen...

2022. szept. 8. 21:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Van akinek használati tárgy.

Nekem nem! Tető alatt áll mind!

Rengeteget számít.

2022. szept. 8. 21:15
 13/18 A kérdező kommentje:

12-es:

"Rengeteget számít."

Kifejtenéd 1-2 mondatban? Kényelmi, vagy állagmegóvási értelemben gondolod?

2022. szept. 9. 07:24
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha anyagilag nézed szigorúan, akkor nem éri meg. A többször emlegetett kényelmi funkciók miatt meg ízlés kérdése. Szerintem nagyon is megéri. Viszont az összeget durván alábecsülted.

Plusz ugye ott vannak azok az esetek, amikor az autó nem csak egy közlekedőedény, hanem annál több, mint nekem.

2022. szept. 9. 09:02
 15/18 anonim ***** válasza:

#13 mindkettő.

Nem kell jeget kaparni, nem 50 fokos utastérbe ülsz be, nem fossa telibe a galamb hogy 3 óra alatt úgy felmarja a festést hogy újra kelljen fújni, nem égeti szarrá az UV se a fényt, se a műanyagokat kívül belül. nem kell becsuknom a tetőt ha esik az eső, nem megy tele falevéllel a levélrács sem.

2022. szept. 9. 10:26
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi eszmecserét, azt hiszem, találok valamilyen megoldást, hogy fedett helyen legyen az autó. Mi a véleményetek a ponyvagarázsról?

Nyitottam neki egy új kérdést:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__11..

2022. szept. 12. 07:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem kopik a lakk, nem rozsdásodik annyira, ha olyan helyen laksz, akkor a rágcsálók sem fognak tudni felmászni és szétrágni jó pár kábelt a motortérben, nem lesz 200C° az autóban, ha éppen meleg van. Inkább megéri szerintem most kiépíttetni egy garázst, mint két év múlva azt a pénzt lakatosmunkára, és fényezésre költeni, vagy folyamatosan a kábeleket cserélni.
2022. okt. 1. 22:58
 18/18 anonim ***** válasza:

Ház szigetelést sem csak arra az egy télre készítenek.

Kocsi hirdetésekben is meglatszik hogy melyik garázsban állt, és melyik kint a ház előtt lerakva.

2022. dec. 8. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!