Érdemes többszázezer forintot elkölteni egy kocsibeállóra, hogy az autó fedett helyen legyen?
Van egy kényelmi része: télen reggel nem kell kaparni, nyáron kevésbé forrósodik át, nem fossa le a madár, nem veri el a jég.
Nyilván az autó állapotára is hatással van, de ez anyagilag nem összevethető a beruházás árával.
2:
A kényelmi részében teljesen igazad van, de engem most inkább az állagmegóvási része érdekel.
"az autó állapotára is hatással van, de ez anyagilag nem összevethető a beruházás árával"
Ráéreztél, pont ez a dilemmám. Az esőtől, hótól jobban rozsdásodik az autó, amitől a fedett hely megvédi. De van-e olyan összegű korrodálódás az évek alatt, mint amennyibe kerül egy kocsibeálló? :)
Az autó csak egy használati tárgy.
Szerintem fölösleges túlzottan babusgatni, arra van tervezve, hogy menjen esőben-fagyban-szélben.
Akkor van értelme egy fedett beállónak, ha esőben megázás nélkül tudsz bemenni a lakásba, vagy télen nem kell hóvakarással kezdeni az indulást.
De, hogy ez neked megér-e ennyit azt te tudod.
Jobb a megőrzött állagú autó mint a javított..
Mindenképp. de felőlem költhetsz 1-2 év múlva lakatosa 1 millát, telifényre meg még egy millát. :)
Több százezret nem biztos, de olcsóbban is meg lehet csinálni, ha magad készíted. Több százezerért én pl. mobilgarázst tudok elképzelni.
Meg házilag is össze lehet eszkábálni ilyen beállókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!