Az autó vízhőfokmérőjének mutatója indításkor legalul van és csak lassan kúszik fel középre. Miért lehet ez?
Nyilván mert hideg a vízhőfok ( "C" - cool). Ez azért nem bonyolult.
Attól meg nem kell tartani, hogy a hűtővíz hideg - éppen az a lényege hogy hűtsön. Az a gond amikor túlmelegszik.
Most irtó kínosan érzem magam :D
Ez nem troll kérdés, hanem nő-kérdés. Nem értek a kocsikhoz, szóval bocsi, ha most irtó hülyének tűnök. Én csak észrevettem, hogy valami megváltozott és utána akartam kérdezni. Amúgy is viszem majd szerelőhöz a kézifékje miatt, de tudni akartam, hogy lesz-e bármi probléma, ha még pár napig intenzíven használom a kocsit. Talán még annyi van, hogy indításkor a fordulatszám jobban felpörög kb 2000-ig, de utána az normális.
10 éves benzines Toyota Corolláról van szó.
Ne aggódj, így a normális!
Csökken az átlaghőmérséklet, így értelemszerűen az álló autóban lévő hűtőfolyadék sem melegszik fel indulás előtt annyira, mint a nagy melegben. Amíg nem megy sokkal a közép fölé, addig betölti a funkcióját, vagyis hűt. ( Ha megégeted az ujjad, arra sem forró vizet folyatsz hogy hűtsed, igaz?)
Ha felforr a hűtővíz, akkor fő meg a motor.
Köszi a válaszokat
És tényleg bocsi, ha nagyon értetlennek tűntem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!