A magyarok miért járnak mindenhová autóval?
Nem csak a magyarok.
Szinte az összes fejlettebb országot sújtja ez a civilizációs "betegség".
Hát én azért járok autóval boltba, mert 5 kilométerre van tőlünk a legközelebbi üzlet, busz nem jár arra, csak a közelébe lehet eljutni így, és nem akarok negyvennyolcszor fordulni, ha tartok egy nagybevásárlást.
A tömegközlekedést pedig a borzalmas megbízhatatlanság, az állandó tömeg, és a bűz miatt rühellem.
Ha megtehetem, hogy fenntartok egy autót, akkor senki ne pofázzon bele abba, mikor és hova megyek vele.
#4 ezért írtam, hogy szinte.
Egyébként meg Hollandia tök sík, és sokkal ritkább az extrém meleg vagy hideg, ez azért eléggé kedvez a biciklizési kedvnek.
Ez mindenhol így van. Szerinted miért a gumigyártó Michelin csinálja az étteremajánlót, és osztogatja a nagyon gasztro helyeknek a csillagokat? A 70-es években úgy voltak vele, ha csinálnak füzetkéket, hogy hol lehet ilyen-olyan áron ilyen-olyan kaját enni, akkor a francia majd autóvál jár a hatalmas országon keresztül nyaralni, és többször kell új gumit vennie.
Én pl. szülővárosomban biciklivel közlekedek, de nagybevásárlás könnyebb autóval, gyakorlatilag nincs városon belüli tömegközlekedés, mindenki biciklizik, messzire meg autózik, ha nincs, elviszi rokon. Budapesten meg motorral járok, mert mindenhol ezerszer gyorsabban ott vagyok, ebben a hőségben elviselhetőbben, mint a BKV-val, biciklizni meg a fővárosban nem vagyok hajlandó, mert látom, hogy vagy életveszélyesen mész, vagy nem haladsz, és közben még a füstöt is szívod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!