Automata váltó wandlert felújíttatni megelőzésképp is lehet vagy csak ha már rossz?
Figyelt kérdés
Felújítani csak akkor érdemes ha már rossz (csúszik, ingadozik a fordulat stb) vagy megelőzésképp is ajánlott, ha például nem akarja megvárni az ember míg rossz lesz?2022. aug. 29. 17:26
1/5 anonim válasza:
Nagyon drága szétszedni és lehet még kibírna százezer Km-t. Akkor szokás belenyúlni, ha érezni nem dolgozik már olyan jól. Ettől függetlenül elviheted állapotfelmérésre is akár, de jól működő váltót én biztos nem szedetnék szét.
3/5 A kérdező kommentje:
#1 Nem a váltót újíttatnám fel hanem a wandlert. Oké ha laikus szemmel nézzük akkor egy és ugyanaz, de szakmai szemmel a wandler nem teljesen a váltó része, hanem tulajdonképpen a kuplung. Amúgy a váltón is gondolkoztam, hogy lamellák ellenőrzése, szolenoidok bemérése és olajcsere, csak gondoltam rá kérdezek hátha valaki jobban ért hozzá.
2022. aug. 29. 19:48
4/5 anonim válasza:
Igen, de nyilván ahhoz hogy levedd a wandlert, le kell venned a váltót, le kell engedni az olajat, és meg is kell bontani hozzá valamennyire, nem csak úgy van mint egy manuális váltón, hogy lekapom a nyelestengelyről a kuplungot, és kész, hanem már csupán a váltólevétel egy rakás járulékos költséggel jár.
5/5 anonim válasza:
Nézzük csak. A wandler nem egy féltégla hogy ha egyben van jó ha eltörik nem jó. Van benne egy mechanikus tengelykapcsoló is - legalábbis a maiakban - és az idővel tud kopni mint a kuplung így érdemes lehet felújítani ha a futásteljesítmény és a kor is indokolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!