Használt autó vásárláskor le szokás tesztelni az ABS működőképességét?
Figyelt kérdés
Mondjuk tesztvezetéskor valahol besatuzni egyet? Érdemes egyáltalán tesztelni, vagy az ilyesmi nem szokott elromlani?2022. aug. 12. 09:41
1/7 anonim válasza:
Mindent érdemes kipróbálni, akár ezt is.
2/7 anonim válasza:
Nem és el is hajtanálak, ha megpróbálod. ABS vészfékezéskor aktiválódhat, ami egyrészt koptatja a gumit, másrészt a féktárcsa elvetemedhet tőle. Ha hibás lenne az ABS, kapnál figyelmeztető jelzést, erre külön lámpa van a műszerfalon. A fékeknél csak azt érdemes tesztelni, hogy nem húz-e egyik irányba
3/7 anonim válasza:
2es.
Azért, ennyire nem drasztikus a helyzet, hogy 1x beavatkozik az ABS és már egyből deformált a féktárcsa.
Valóban létezik a féktárcsa hullámososás, mint jelenség.
De, ez inkàbb lejtőn való sok belefékezés, vagy tényleg sok, nagytempójú autópályás fékezés után következhet be.
ABS-t tesztelni pedig nem csak úgy lehet, hogy 150-ről állóra fékezünk. Egy ilyen teszt valóban felesleges kopásnak tenné ki a gumikat, talán a fékszerkezetet is.
De, simán megoldaható az, hogy földúton, 40-50km/h tempóról állóra fèkezünk és teljesen jól látható, hogy hogyan dolgozik az elektronika, 0 károsodás mellett.
4/7 anonim válasza:
Én azt is ki szoktam próbálni, de nem veszfékezéssel. Lazább talajon (salak, murva, zúzott kő, vagy valami) egy intenzívebb fékezéssel.
5/7 anonim válasza:
Simán ki kell próbálni mert a kókányolósok képesek kiiktatni a visszajelzőt, hogy ne tudják meg a vevők a hibáját.
6/7 anonim válasza:
Persze ki lehet próbálni, keress egy kavicsos utat, és fékezz egyet rajta.
7/7 anonim válasza:
Mindent meg kell nézni hogy működik-e.
Én mindent kipróbálok. Az összes gombot, kapcsolót bizgentyűt, mindent. Csak a légzsákot nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!