Rendszámot lekérdezve ez a szöveg áll a forgalomban tartás menüpontban: "A jármű lefoglalás hatálya alatt áll" Ilyenkor mi lenne a teendő ? Többi lent
#11: Ő akarja eladni, neki kell biztosítania, hogy forgalomképes legyen.
Mit gondolsz, miért nem ő megy be a kormányablakba, ha csak be kéne mutatnia egy állítólagos igazolást? Miért nem tette meg, mielőtt meghirdette az autót? Miért nem ellenőrizte, vajon lefoglalás hatálya alatt van-e?
Honnan tudod, hogy a "végrehajtó elengedte a lefoglalást"? Az eladó mondta, ugye?
Könyörgöm, ne legyél már ennyire naiv és életképtelen!
12: Még nem vásároltam meg, holnap megyek megtekinteni, személyesen megnézni, 8 éve áll az autó, 2012-ig volt műszaki rajta, holnap megmutatják az igazolást is, természetesen ha meg tudok egyezni vele akkor mondani fogom neki, hogy intézze el a kormányablakba a levételt. Az autót nem hirdette meg sehol ahogy láttam, ő is projektautónak szánta csak meghiúsult.
Szóval ha egy igazolást mutat majd nekem, az már valamivel hitelesebb? Utána persze ő intézze el először a dolgokat utána meg megyek az autóért nemde?
Én azt nem értem, ha 10 évig nem volt rajta műszaki, hogyan maradhatott forgalomban. Egy idő után hivatalból ki szokták vonni.
Biztosítást sem értem, ha egyáltalán lehetséges, minek fizette. Szórta az ablakon a lóvét, ahelyett hogy kivonatta volna ideiglenesen?
De te nem tudod megoldani, csak a tulaj.
Agyadra ment a hülyeség úgy látszik.
Miért ment volna agyamra a hülyeség? :D csak egy szimpla tanácsot kértem, addig nem is szeretném megvásárolni amíg ezt a tulaj nem oldja meg, ezt felfogtam. Azután már semmi gondja nem lehet igazából, ha minden rendezve lesz.
A lényeg hogy köszönöm az információkat, megfogadom mindenkiét, kíváncsi leszek, hogy mi sül ki ebből.
Most kivételesen nem rosszindulatból mondják itt, hogy ne foglalkozz vele.
Tulaj szabadulni akar az autótól, csak a joghoz zokni, és próbálja eladni.
A végrehajtónak kell kérnie a foglalás feloldását az autóról az okmányirodában.
Illetve a végrehajtó tudja megmondani, mennyi foglalás van rajta, és ki van-e fizetve.
Gyanítom, hogy nincs.
Valószínű szart rá az eladó, szintén hozzá nem értésből, kivonták neki a forgalomból biztosítás nem fizetése miatt, a biztosító, NAV meg végrehajtón keresztül, vagy hivatalból tett az autóra foglalást.
Ez addig rajta marad, amíg ki nincs fizetve.
De gyaníthatóan ez már az autó értékének a többszöröse.
Ha eladja a tulaj, bűncselekményt követ el.
És akkor sem írhatod át.
Ebből autó addig nem lesz, amíg nincs kifizetve a tartozás.
Én beleszaladtam már pár ilyenbe, gyakorlatilag lehetetlen, meg értelmetlen vele foglalkozni.
Rengeteg idő, utánajárás, és rengeteg pénz, amiből vehetnél 3 ilyen felújított autót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!