Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol lehet venni színes gyújtás...

Hol lehet venni színes gyújtáskábelt? (Ami nem fekete, hanem mondjuk sárga, piros, zöld, kék, mert ezek szerintem jobban néznek ki.)

Figyelt kérdés
Az autóm egy Chevrolet Aveo T200 1.2 8V 72LE autó. Az autóalkatrész webshopok keresőiben ehhez az autóhoz csak fekete színű gyújtáskábelek listázódnak ki. Más autókra rákeresve akad kék, sárga, piros, stb. gyújtáskábel-szett is. Valaki tud webshopot, ahol van ehhez az autóhoz színes (nem fekete) gyújtáskábel-készlet? Szerintem jobban néznek ki. Illetve láttam azt is, hogy lehet venni folyóméterben gyújtáskábelt, többféle színben, ez is jó lenne, megcsinálnám én magamnak a gyújtáskábeleket, de ezesetben meg az a kérdésem, hogy 1) számít-e a kábel hossza, ha 1-2 cm-rel hosszabbra sikerül mint a gyári kábel, az baj-e, vagy az egymáshoz képesti kábelhossz-arányok számítanak-e, vagy tökmindegy? 2) a folyóméterben kapható kábelhez az általam elkészített 4 darab kábel két végére honnan lehet vásárolni 4-4 megfelelő csatlakozót, és azokat hogyan lehet fölszerelni a kábelre? (Szereltem már pár dolgot az autóban, elektronikai dolgokat is szoktam bütykölni, forrasztópákával ügyesen bánok, szóval meg tudok csinálni ezt-azt.)

2022. aug. 8. 13:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
ebay. mondjuk azt a kocsit nem menti meg egy szép magnacor, vagy accel szet sem. :D :D
2022. aug. 8. 23:50
 12/16 anonim ***** válasza:
#6: Hisztizhetsz, de így van. Az lehet, hogy a szivárványos napellenzőt, meg a szőrös kormányvédőt felraktad, de ha nem áll össze fejben, hogyan kell egy akármilyen kábelre sarut nyomni, akkor ne állni neki. Vagy vedd meg aliról a "tuning" szettet
2022. aug. 9. 07:34
 13/16 anonim ***** válasza:
A kábelek hossza nagyon nem mindegy mivel a kábel hossza befolyásolja az adott ellenállást. Hosszabb kábel=nagyobb ellenállás.
2022. aug. 10. 21:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Tényleg. Hogy erre senki sem gondolt. A gyújtószikra feszültsége több tíz kilovolt, áramerőssége pár milliamper.

Irgalmatlan sokat fog számítani, hogy most az egyik kábel 0,05 ohm, a másik meg 0,07, mert annyival hosszabb. Hirtelen ki sem tudom számolni, hány mikrovolt fog esni rajta, és ez a trafó feszültségének hány milliárdod része.

Ritka nagy baromságot mondtál, ugye azt tudod.

A zavarszűrő ellenállás a pipába szokott beépítve lenni...

2022. aug. 10. 23:47
 15/16 anonim ***** válasza:

#14: Te pedig ritka korlátolt lehetsz. Nyilván egy ilyen kávédarálónál kevéssé számít és ha éppen nem döglődik az akksi, talán ennyire hozzá nem értőként fel sem tűnik, de egy nagyobb motor estében igenis van jelentősége. Tapasztalat

Nem #13 vagyok

2022. aug. 11. 07:03
 16/16 anonim ***** válasza:

#15 Továbbra is fenntartom hogy hülye vagy. Nem tapasztalat, hanem tapasztalat félreértelmezése. Aki hallott már az Ohm-törvényről, (szemlátomást te még nem...), az pontosan tudja, hogy egy tized ohmokban mérhető gyújtáskábel ellenállása nem szól bele a gyújtószikrába. Nagyobb motornál sem. A szikrának mindegy hogy egy 900 köbcentis háromhengeres kávédarálóban, vagy egy hatliteres vényolcban kell meggyújtania a benzin-levegő keveréket.

Tényekkel persze nem tudod alátámasztani a szánalmas és nevetséges érvelésedet...

De hallgatlak, vázold fel szépen, hogyan szól bele a gyertyakábel hossza! Annyit segítek, hogy a réz fajlagos ellenállása 0,017 Ohm*m2/m. Bizonyára te jobban tudod, mint én, 35 év elektronikai műszerész tapasztalattal.

Nos, taníts, hallgatlak.

2022. aug. 11. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!