Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol lehet venni színes gyújtás...

Hol lehet venni színes gyújtáskábelt? (Ami nem fekete, hanem mondjuk sárga, piros, zöld, kék, mert ezek szerintem jobban néznek ki.)

Figyelt kérdés
Az autóm egy Chevrolet Aveo T200 1.2 8V 72LE autó. Az autóalkatrész webshopok keresőiben ehhez az autóhoz csak fekete színű gyújtáskábelek listázódnak ki. Más autókra rákeresve akad kék, sárga, piros, stb. gyújtáskábel-szett is. Valaki tud webshopot, ahol van ehhez az autóhoz színes (nem fekete) gyújtáskábel-készlet? Szerintem jobban néznek ki. Illetve láttam azt is, hogy lehet venni folyóméterben gyújtáskábelt, többféle színben, ez is jó lenne, megcsinálnám én magamnak a gyújtáskábeleket, de ezesetben meg az a kérdésem, hogy 1) számít-e a kábel hossza, ha 1-2 cm-rel hosszabbra sikerül mint a gyári kábel, az baj-e, vagy az egymáshoz képesti kábelhossz-arányok számítanak-e, vagy tökmindegy? 2) a folyóméterben kapható kábelhez az általam elkészített 4 darab kábel két végére honnan lehet vásárolni 4-4 megfelelő csatlakozót, és azokat hogyan lehet fölszerelni a kábelre? (Szereltem már pár dolgot az autóban, elektronikai dolgokat is szoktam bütykölni, forrasztópákával ügyesen bánok, szóval meg tudok csinálni ezt-azt.)

2022. aug. 8. 13:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne bohóckodjál már.
2022. aug. 8. 14:28
 2/16 anonim ***** válasza:
Inkább neki se állj, jobb az úgy mindenkinek, még a végén magadra gyújtod az autót.
2022. aug. 8. 14:41
 3/16 anonim ***** válasza:
Most komolyan kiröhögteted magad itt? Nem tökmindegy, hogy milyen színű kábel van benne, mikor rajtad kívül senki sem tud róla?
2022. aug. 8. 14:54
 4/16 anonim ***** válasza:
Félévente egyszer nyitom fel a motorháztetőt, a rossebbet sem érdekli, milyen színűek a kábelek.
2022. aug. 8. 16:01
 5/16 anonim ***** válasza:
Egyébként ha újra tudod szerelni a végét, akkor húzhatsz rá színes zsugorcsövet.
2022. aug. 8. 16:02
 6/16 A kérdező kommentje:

A kérdésre senki sem válaszolt érdemben.

"Ne bohóckodjál már."

Más autókhoz lehet kapni piros, kék vagy sárga gyújtáskábel-szettet, vagy van olyan autó, amiben gyárilag piros gyújtáskábelek vannak. Más autóhoz, amihez lehet kapni mondjuk feketét is meg kéket is, ugyanannyiba kerül mindkettő. Akkor meg lehetne szebb is, hogy nem fekete, mint kb. minden a motortérben.

"Inkább neki se állj, jobb az úgy mindenkinek, még a végén magadra gyújtod az autót."

Igen, ez nagyon valószínű, az autó alkatrészeinek a felét én raktam be, az elmúlt 7 évben mentem 60-70 ezer km-t, és eddig nem gyulladt ki. De majd biztos most fog, mert nem értek hozzá, mit hogy kell.

"Nem tökmindegy, hogy milyen színű kábel van benne, mikor rajtad kívül senki sem tud róla?"

Engem érdekel, hogy ha kinyotom a motorháztetőt, akkor nagyjából tiszta legyen, és jó legyen ránézni, ne mocskos, rozsdás, és ronda legyen. Aki mondjuk egyedül él, és sosem hív vendégeket, az is szokta csinosítgatni a lakását, mégsem látja rajta kívül a kutya se.

"Félévente egyszer nyitom fel a motorháztetőt, a rossebbet sem érdekli, milyen színűek a kábelek."

Gondolom akkor az ablakmosót nem szoktad használni, és nem látsz ki a szélvédőn a retektől. Mert így akkor nem kell utántölteni. Vagy évente mész 500 km-t, és sokáig kitart a szélvédőmosófolyadék.

"Egyébként ha újra tudod szerelni a végét, akkor húzhatsz rá színes zsugorcsövet."

Ebben az autóban igen rövid gyújtáskábelek vannak, de még így is sokkal hosszabbak, mint amilyen hosszúak a zsugorcsövek szoktak lenni. Ez úgy lenne szép, ha egyetlen zsugorcső lenne rajta, nem sok-sok darab egymás után. Meg ha már szerelni kell a végén a csatlakozókat, akkor mint írtam, kapható folyóméterben kb. bármilyen színű gyújtáskábel, akkor már nem szórakoznék zsugorcsövekkel, viszont ezesetben ahogy írtam, nem tudom hol lehet a két végére való csatlakozót venni (mert akkor már abból is jó lenne az új, nem a régiről átszerelve a régi).

Érdemi válasz nincs, helyette személyeskedés. Akinek szar az élete és unatkozik, az mások online sértegetése helyett vehetne mondjuk egy akváriumot, és nézegethetné a halakat, vagy ilyesmi.

Sok olyan kérdést olvastam itt, hogy valaki írta, hogy van valami vacak béna autója, mondjuk egy ezer köbcentis Suzuki-ja, és több lóerőt akarna, ki milyen ötletet tud neki adni. Erre kapott az összes ilyen kérdést feltevő hideget-meleget, de a lényeg az volt, hogy 1) ő egy hülye állat 2) ezt lehetetlen megcsinálni. Nem az volt a kérdése, hogy hogyan tud mindenkit legyorsulni a Nürburgringen, hanem az, hogyan lesz az 50 lóerőből 52 lóerő, ez pedig megoldható, és lehetett volna az ilyen kérdések alá ilyen építő jellegű értelmes válaszokat írni. (Például hogy ha nincs rá szükség, szedje ki a hátsó üléssort, vegyen jobb tapadású gumikat, vigye el nagyszervízre az autót, használjon kisebb és könnyebb akkut, használjon más gyújtógyertyákat, mittudomén, és mindez együtt talán eredményez 2-3 plusz lóerőt, aminek ő már örülne.)

2022. aug. 8. 16:38
 7/16 anonim ***** válasza:
Ne bohóckodjál már.
2022. aug. 8. 16:47
 8/16 anonim ***** válasza:

"Ebben az autóban igen rövid gyújtáskábelek vannak, de még így is sokkal hosszabbak, mint amilyen hosszúak a zsugorcsövek szoktak lenni."

Na itt derült ki, hogy semmihez sem értesz.

Mutass nekem egy olyan Chevrolet Aveo-t, amibe méteresnél hosszabb gyújtáskábel kell! Ugyanis a zsugorcsövet méteres szálakban lehet kapni, vagy akár folyóméterre bármennyit. Nem veterán sornyolcas Bugattid van öreg, abba kellhet ekkora kábel...

Amúgy pedig vedd meg a fekete gyári készletet, és zsugorcsöves, pipa le-vissza szerelős szívás helyett kend le a gondosan zsírtalanított kábeleket Plastidippel. A legaberráltabb neon színekben is lehet kapni. Száradás után egy gumiréteg lesz belőle, ha nem sokat nyekteted a kábeleket, pár évet biztos kibír.

2022. aug. 8. 17:00
 9/16 A kérdező kommentje:

"Ne bohóckodjál már."

Ne bohóckodjál már.

"Na itt derült ki, hogy semmihez sem értesz."

Például a zsugorcsövekkel kapcsolatos tudásom lehet, hogy hiányos, de azért azt nem mondanám, hogy semmihez sem értek. Vannak színes zsugorcsőkészleteim, és abban 3-4 cm hosszú zsugorcsövek vannak. Ezek szerint akkor létezik bazihosszú zsugorcső is, ezt nem tudtam.

A Chevrolet Aveo-ban 4 gyújtáskábel van, mivel 4 hengeres, és ez a 4 kábel nem egyforma hosszú, a legrövidebb kb. 10 cm, a leghosszabb meg kb. 15-20 cm, vagy ilyesmi. 3-4 centis zsugorcsövekből tök sok darab kellene, mire ezt a 10-15-20 cm-t lefedi, így értettem, hogy ez ronda lenne, szebb lenne 1 darabból.

"kend le a gondosan zsírtalanított kábeleket Plastidippel"

Ez jó ötletnek tűnik, és valóban, kapható aberrált neon színekben, ami nekem is kellene. Ez egy hasznos válasz volt, szóval rákattintottam a zöld pipa gombra. Köszi.

2022. aug. 8. 20:26
 10/16 anonim ***** válasza:
A stílusom a korábbiak miatt volt olyan, amilyen. Amúgy tudok normális hangnemben is válaszolni.
2022. aug. 8. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!