Kingdefender kérdése:
Minden dízel autó típusnál baj, ha sűrűn regenerál az autó?
Figyelt kérdés
2013as Audi Q3 2.0 tdi 177 le. Az igazat megvallva sokáig nem is figyeltem fel a regenerációra. Viszont mióta figyelem elég sűrűn csinálja. Kb 150 km és már regenerál. Viszont az autóban megvan a normális erő, fogyasztása tökéletes. Semmi hibakód. 4600ig engedi forogni a motort és ki is forgatja addig ha kell. Tehát egy szóval a sűrű regeneráción kívül minden rendben van.2022. aug. 5. 14:21
11/14 anonim válasza:
- 90% autópályás használat.
- Shell, OMV pérmium gázolaj.
- 8000-10000 km-enként olajcsere.
- Mivel eddig garanciális volt az autó, márkaszervizben, "gyári" olajat kapott.
- 46.000 km-nén csak több a filter élettartama. És mint írtam nem most lett ilyen, új korában is ilyen volt. A gyárban feltételezem újat építettek be.
Ezért nem értem én se. Ha városban kínoznám a dízel autómat 600.000km-rel, 30.000km-enként teszkós olajjal, akkor nyilván nem csodálkoznék rajta és nem szólnék egy szót sem.
12/14 anonim válasza:
Amúgy érdemes lenne kiolvastatni diaggal, mert naplózza a sikeres és a sikertelen regenerációkat is. Továbbá az indokolatlan venti használat, magas alapjárat, megugró fogyasztás nem csak regenerációtól lehet, ezért lenne érdemes egy diagot csinálni. Vagy valami más miatt nagyobb a dpf ellennyomása, vagy a nyomásszenzor a rossz.
13/14 anonim válasza:
Elvileg gyári műszerrel nézik éves szerviz alkalmával. Hibakódmentes, külön ki szokták emelni. Igaz külön nem kértem eddig, hogy nézzék a nyomásszenzort is.
14/14 Norbert P válasza:
Sziasztok! Nekem is ugyan ez az audim van, es szinten ez a problemam vele! A vegere mar 100 km-t regeneralt! Elvittem reszecskeszuto tisztitasra, utana mentem 200 km es ujra regeneralt! Nalatok mi volt a problema igy utolag derult valami ki? Ja es kormos a kipufogo vege, es allitolag nincs serulve a reszecskeszuro! Nalatok volt ien ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!