Minden dízel autó típusnál baj, ha sűrűn regenerál az autó?
Amúgy nem mai dolog, elég régóta fenn áll a sűrű regeneráció. De sűrűbb nem lett. Függetlenül attól hogy város vagy autópálya 150 km és regenerál.
Bocsi ez ki maradt.
Németországban élek és itt az Aral kútnál a prémium dízeljét tankolom bele már vagy 3 éve csak ezt kapja az autó. 212.000km van benne jelenleg.
Amúgy gondolkoztam a tisztításán, jövő hónapba megyek haza Magyarországra. Itt Németben csak cserélik ha kell. Mi a véleményetek a tisztításról?
Pont ezaz.. én is sok helyen olvastam, hivatalos oldalakon is hogy 700-800 km a normális..nekem 700 km alatt 4x tuti regenerál..
Viszont, ha neked új autód is így viselkedik akkor lehet az újabb autóknál vagy egyes típusoknál a sűrű regeneráció a normális. Többen azt mondták nekem ne tisztíttassam ki, ha megyek haza. Addig ne nyúljak hozzá míg nincs baj. Egy biztos mindig oda figyelek, hogy rövid táv ne legyen, illetve ha van is
pár alkalommal, nem messze van tőlem az autópálya ahol nincs sebességkorlát. Ilyenkor fel megyek és átmozgatom az autót.
Nem tudom nálad hogy van, de az enyém van amikor indulás után az első 5 km után már neki áll.. amúgy hamar lezavarja. Kb 10 km kell neki és akár kis fordulatszámnál is. Hiszen volt mikor pont városban állt neki. Nálad a fedélzeti computer ki ír a folyamat alatt nagyobb fogyasztást? Nálam valamiért nem.. 0.7/h csak a be induló ventilátor illetve a meg emelt alapjáratról tudom ha csinálja illetve kissé más addig a motor hangja.
Nálam is végigmegy városban és pályán is. Sőt alapjáraton is végigcsinálja és nem tart tovább. Nagyjából 10 percig regenerál.
Igen, nálam az alapjárati 0,4-0,5l/h-s fogyasztás felugrik 1,8-2,5 közé. De menet közben a is látszik a fogyasztáson. Az addigi 5-6l/100km-es értékekből hirtelen 9-11 lesz, látszólag teljesen indokolatlanul. Ugyanolyan tempóban haladok sík úton, mint előtte. Aztán 10 perc után megint visszaesik 5-6-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!