Mióta külföldiek nem tankolhatnak itthon egész jó üzlet lett a dolog, napi 4-5 kört megyek 90 liter tank, 80 litert szoktam leengedni mindig, 600ft-ért elmegy. 38-48k haszon van rajta így egy nap.
Ismerős meg kérdezte, hogy mennyire kockázatos a dolog, mert, hogy amúgy nem is hülyeség. De erre én sem tudtam neki mit mondani.
Jogilag nézve a dolgot ebben van bármi, mármint, most ha veszek egy doboz tejet és továbbadom többért, mert valakinek megér annyit, azzal sincs semmi igazából. Nem is szállítok az autóban többet mint a tank térfogata, tehát papíron abba sem köthetnek bele. Tárolva is addig van max amíg kannákba le van engedve aztán pár órán belül már másik autóban van.
Egyéb jogi viták elkerülése végett, mindezt elméletben kérdeztem.
2022. aug. 4. 01:51
2/11 anonim válasza:
Szerintem a mennyiség lehet a kulcs a dologban, mármint hogy itt is meglehet az ami a kereskedelmi mennyiség úgymond, és afölött már adózni stb kéne.
2022. aug. 4. 02:31
3/11 Japán Gulyás válasza:
Ha van engedélyed kőolajtermékek exportálására a szükséges vám-, környezet- és egészségvédelmi engedélyekkel egyetemben akkor kamionszámra viheted ki az üzemanyagot. Szerintem nincs. A 480-as üzemanyag meg eleve felhasználói ár, tehát arra csak akkor vagy jogosult, ha fel is használod azt (ezért fizetsz rá ÁFA-t és jövedéki adót), továbbértékesítésnél piaci ár érvényes.
2022. aug. 4. 02:34
4/11 anonim válasza:
Az adózás hol marad? Feketén nyilván minden megéri, ameddig meg nem ütöd a bokádat. Egyébként amit csinálsz az konkrétan a kőolaj piac megkárosítása. Hasonló üldöztetésre és elszámoltatásra számíts, mint az illegális pénzváltóknál.
2022. aug. 4. 03:34
5/11 anonim válasza:
Így semennyire
2022. aug. 4. 03:55
6/11 anonim válasza:
Ha megfognak a navosok ott helyben főbe is lőnek. Jó azért nem szó szerint.
2022. aug. 4. 07:05
7/11 anonim válasza:
Jövedéki adó csalás, Btk-ba ütköző cselekmény.
2022. aug. 4. 07:44
8/11 anonim válasza:
Ja csak a tej nem jövedéki termék az üzemanyaggal ellentétben. Másrészt meg haszonszerzés céljából adod el ami plusz büntetendő ha nem adózol utána.
2022. aug. 4. 08:13
9/11 anonim válasza:
ha elkapnak bünttnek , 10m tól szokott indulni + jármű lefoglelása
2022. aug. 4. 12:14
10/11 anonim válasza:
tehát üzletszerű tevékenységet folytatsz úgy, hogy nem vagy vállalkozó, de legalábbis ilyen fajta értékesítés nincs a vállalatod tevékenységi körében, továbbá nem fizetsz adót utána
Ezt átgondolva, komolyan kérdezed, hogy legális-e amit csinálsz? Egyébként nem hülyék a kutasok, kamerával rögzítik a tankolásod, mindig látszódik a rendszám. A gyanúsan magas tankolásokat előbb-utóbb lefülelik és feljelentik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!