Milyen érzés amikor rátok dudálnak baki miatt?
Nem jó, mert az ember nem szívesen szembesül azzal, hogy hülyeséget csinált. Viszont előfordul mindenkivel, még a leggyakorlottabb vezetőkkel is, csak velük jóval ritkábban. Ilyenkor a jó megoldás, ha a kezed feltéve elnézést kérsz.
Ha kezdő vagy, érdemes meggondolni a T-betűt, úgy kevesebb ilyen reakcióra számíthatsz. Nyilván vannak, akik úgy is dudálnak, ha 0.1 másodperccel a lámpa zöldre váltása után nem indulsz el, de szerintem a legtöbben toleránsabbak vagyunk, ha tudjuk, hogy egy kezdő áll előttünk, és nem fogjuk még jobban stresszelni dudálással (amitől még jobban stresszel, még kevésbé találja meg az egyest, szóval a végén mi szívjuk meg).
Ha bakizok beismerem, oda intek, hogy bocsi, és ezzel általában le van tudva a dolog. A másik is megnyugszik, én meg megyek tovább. Nyilván ha súlyosabb hiba, például baleset is lehetett volna, akkor azért elgondolkozom, hogy jobban kellene figyelni.
Viszont a türelmetlenségből eredő dudálástól ölni tudnék.
Ha jogos, akkor nyilván én is tudom, felesleges nyomatékosítani, de oké, kifejezte a nem tetszését, így az ő lelkének is bizonyára jobb.
Ha más a balfarok és nem esik le neki, sőt még neki áll feljebb, akkor úgy vagyok vele hogy nagy az isten állatkertje és bekaphatja a nemiszervemet ha ennyire akarja. Bővebben nem szoktam foglalkozni vele, nem okoz lelki sérülést.
Elég ritkán fordul elő, mert elég defenzíven vezetek. Nyilván én is néztem már be valamit, akkor intettem egy "bocsi"-t.
Legtöbbször akkor dudálnak, amikor valaki nem érti az elsőbbségi szabályokat, pl. elsőbbségadás kötelező tábla, vagy jobbkéz-szabály, és nyomaja dudát, mert azt hiszi az mindent felülír.
Vagy olyan is előfordul, hogy sávot váltanék, jo nagy hely van, kirakom az indexet és már nyomja is a padlógázt mögöttem, nehogy beférjek (tudom, minek indexelek...) na ilyenkor van hogy mégis inkább beférek, és akkor rámdudálnak, az nem igazán hat meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!