Profibb sofőrök. Ti hogyan tudtátok azt megszokni, látni, érezni, hogy az autó eleje merre van? A volán mögötti rész teljesen oké, viszont nem látom úgymond, hogy a másik része, hol van az autónak kívülről.
Ilyenkor igazából az van, hogy jobb fele megyek le az útról, közel menve az útpadkához.. Ezt hogyan tudom megtanulni, hogy jó helyen tartsam az autót?
Tanuló vagyok még, az oktatóm próbál rávezetni mindenféleképpen de valahogy nem megy...
Olyan helyeken van a gond ahol csak az út közepén van felfestve a fehér csík.
Illetve mikor tolatok.. Bármennyire is nézem a tükröt, nem tudom mennyire kell hátramennem. Ezt esetleg hogyan tudnám javítani?
Tehát párhuzamosan állsz az út szélével és tolatva akarsz beállni pont a szélre. Ha már mögötted parkol egy autó, akkor azt kell figyelned. Ahol a jobb oldala van, kb. ott az út széle. Neked is odáig kell kimenned.
Ha nincs mögötted autó. Akkor a manőver kezdetekor még látod, hogy milyen messze vagy az út szélétől. Elkezded középfelé vinni az orrát. Akkor kell kezdeni visszaforgatni a kormányt, amikor az orr kb. kétszer olyan messze került az út szélétől, mint amennyire a kezdetnél volt. De ezt csak most találtam ki, mert egyébként én is érzésre csinálom.
Ha kipróbálod, lehet hogy kiderül, hogy elég pl. másfélszeresre kivinni az első sarkát, de legalább van valami viszonyítási pontod, amihez időzíteni tudod az irányváltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!