Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire térülne meg, ha...

Mennyire térülne meg, ha autóval járnék dolgozni minden nap?

Figyelt kérdés
Szóval 40 km-re van a munkahelyem a lakhelyemtől és ha jól tudom 15 ft/km amit visszatérítene a munkahely.

2022. júl. 23. 19:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Egyébként a bérletnél csak a helyközit támogatják 80%-ban, a helyit saját zsebből kell fizetni."

Igen, de autóra sem fizetnek városon belül. Legalábbis ahol eddig dolgoztam és volt térítés csak az kapott, aki más településről járt be. És erről az igénylésről bizonyíthatóan nyilatkoznia is kellett. Ha ugyanaz a város volt a lakcímkártyádon, mint a munkavégzés helye, hiába kellett megvenned a bérletet, vagy autóznod 10-20 km-t, egy fityinget nem kaptál. Aki az 5 km-re lévő szomszédos faluból jött be, az meg kapott.

2022. júl. 24. 08:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem térülne meg.
2022. júl. 27. 10:20
 13/13 anonim ***** válasza:
Majd ha beárazod a komfortot, amit tömegközlekedéshez képest ad, meg az idődet, amennyivel gyorsabb az autó, akkor kapsz erre választ. Pusztán anyagiak alapján nem fog megtérülni. Ha pl. annyival több időt tudsz a családoddal tölteni, megérheti. Ha tömegközlekedésen híreket olvasol, tanulsz, akármi, az nem hasztalan idő. Mondjuk autóban is lehet hangoskönyvet hallgatni a rádió helyett. Szóval saját élethelyzetedből indulj ki és át kell gondolni. Én pl. motorral járok, 2,5x annyi a benzin árstoppal, mint a vonatjegy, ha családomat látogatom, de mivel szeretek motorozni, hiába megy el 2 óra motorozással a korábbi 2-3 óra vonaton olvasás helyett, nekem ez megéri, de egy csomó ember tuti inkább vonatozna a laptopjával olcsóbban.
2022. júl. 27. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!