Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg nem irják be a 78-as...

Tényleg nem irják be a 78-as (automata) korlátozást AM jogsinál?

Figyelt kérdés
Mert például anyukám aki le se tette az AM jogsit, csak a B letételével van AM jogsi, nincs beirva neki a 78-as korlátozás.
2022. júl. 23. 11:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
így jött ki a lépés..ne törődj vele, senkit nem érdekel.
2022. júl. 23. 12:06
 2/12 anonim ***** válasza:
És B-re automatán vizsgázott? Vagy miért kellett volna beírniuk?
2022. júl. 23. 13:12
 3/12 anonim ***** válasza:

Nincs semmi logika a rendszerben.

Az iskolák többségében robogókon oktatnak, és random vezetnek fel korlátozást a jogosítványra ezért.

Valószínűleg főleg a vizsgabiztoson múlik, hogy milyen igazolást ad ki, az okmányirodában azt iktatják.

A magasabb kategória megszerzésekor megszerzett AM kategóriához nem írnak be korlátozást, de aki AM kategóriára vizsgázik, váltó nélküli robogón, kaphat korlátozást (vagy nem)

2022. júl. 23. 15:26
 4/12 A kérdező kommentje:
#2 Nem, váltoson vizsgázott. Csak azt mondom, hogy soha életébe nem is ment motorral vagy robogóval pedig neki nincs ott a 78-as korlátozás.
2022. júl. 23. 21:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Én is manuális B kategóriára vizsgáztam 2020-ban és nincs korlátozás az AM kategóriában. Sosem vezettem váltós motort, csak automata robogót. Azzal viszont 20e km-t megtettem 2.5 év alatt, de az benzinnel ment, nem jogsival. Amióta megvan a B már csak havonta egyszer-egyszer ülök motoron.

Logikátlan? AZ. De ennél sokkal nagyobb eszement eljárásrendek, szabályok, rendeletek vannak ami ennél sokkal életbevágóbb, bürokratikus, nonszensz.

2022. júl. 23. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:

A logikátlant úgy kell ez esetben érteni, hogy vannak olyan tanulók, akik váltó nélküli robogón vizsgáznak, de nem kapnak korlátozást a jogosítványba, a másik meg igen.

Ebben így nincs semmi logika, vagy nem kapjon egyik sem (ezt gondolom helyesnek), vagy következetesen tartsák be, hogy a robogón vizsgázóknak egységes a korlátozás.

Utóbbit nem gondolom helyesnek, egy segédmotoros kerékpáron a váltó kezelése percek alatt begyakorolható, kis teljesítményű, SEGÉDmotorról van szó, anno egy KRESZ vizsga kellett csak a jogosítványhoz, senki nem tanította a váltó kezelést a Rigákon, Verhovinákon, Simsonokon (stb).

2022. júl. 23. 22:18
 7/12 A kérdező kommentje:
#6 Igen.. Elég buta rendszer. Konkréten a váltás legnehezebb része csak a kuplung, és azt is még a vak is meg tudja tanulni. Csak kitartás kell. És aki leteszi, megkapja a 78-ast, és nincs pénze automatára mert mondjuk egy simpsonja van, azt mit csinál? Értem én hogy van különbözeti vizsga de ez plusz pénz és sok embernek ez nem lehetséges!
2022. júl. 23. 22:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Tehát kéziváltós autóval vizsgázott. Akkor miért kéne csak automatára korlátozni a segédmotorok esetében? Most egy simson esetében annyi a különbség, hogy nem lábbal nyomja, hanem kézzel húzza a kuplungot, és nem kézzel tologatja a váltót, hanem lábbal.

"megkapja a 78-ast, és nincs pénze automatára mert mondjuk egy simpsonja van, azt mit csinál?"

Nem értem a problémát, váltós motoron kell levizsgázni és akkor biztosan nem kapja meg a 78-as korlátozást.

Egyébként meg ma már egy simson jóval drágább, mint egy robogó.

2022. júl. 24. 02:42
 9/12 A kérdező kommentje:

#8 Ez egy példa volt, ha nem értetted volna. Sajnos sok autósiskolának nincs váltós motorja AM jogsihoz, csak robogó. Tudom hogy a simsonok drágábbak, de lehet hogy ezt úgy kapta vagy örökölte. A példa lényege csak annyi hogy elég baromság ez a 78-as rendszer, mert vagy mindenki megkapja a korlátozást ami elég rossz ötlet, mert azoknak akik tudják a váltót kezelni meg csezhetik.

Vagy, senkinek nem irjuk be, ami a jobb megoldás mert aki nem tud váltani az vesz autómatát, aki meg tud az váltosat!

2022. júl. 25. 10:46
 10/12 anonim ***** válasza:

Megvan már a jogsid? Ha még csak folyamatban van, kérdezd meg az autósiskolát, hogy náluk mi a szokás, be szokták-e írni.

Ha olyan nagyon hosszú távon tervezel kismotorral és korlátos a jogsid akkor vizsgázz le váltós mocin egy másik iskolában. Mint amikor automata váltós B jogsis emberke elmegy egy manuálissal forgalmi vizsgára. Ha a KRESZ-ed két éven belüli akkor azt sem kell letenned külön, csak egy vizsgadíj és egy óra az oktatótól.

2022. júl. 25. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!