Pontosan milyen nehéz pótkocsit lehet vezetni B+E jogosítvánnyal?
Figyelt kérdés
Ha a pótkocsi jelen esetben tréler össztömege meghaladja a 750 kg ot akkor kell a B mellé E jogosítvány is. Egy példát alapul véve Ford Rangerel kellene elhúzni egy Audi a6 ost. A ranger súlya 2073 az a6 os 1825 kg egy tréler 500kg. Ez már 4398 kg, B és jogsival összesen csak 3,5 tonnát vezethetek. Szóval ezzel a felállással el se húzhatom a tréler en az autot. Csak ha az autó a tréler és a rajta szálitott auto nem haladja meg a 3500kg ot. Jol tudom?2022. júl. 22. 16:13
2/5 anonim válasza:
hááát....nem jól tudod...te összevonod a saját tömeget, és az utánfutót..a kettőt külön kell választani. A Rangerrel igenis vontathatod az utánfutót a jelzett rakománnyal.
De én csak úgy belevauvau..
3/5 anonim válasza:
Az autó forgalmijában benne van (sőt, a motortérben lévő adattábláján is), hogy milyen össztömegű utánfutót vontathat.
4/5 A kérdező kommentje:
Ebben a videóban jól elmondja hogy mit lehet: [link]
A járműszerelvény össztömege nem lehet nagyobb 3500 kg nál.
2022. júl. 22. 21:36
5/5 A kérdező kommentje:
Itt megtaláltam a választ: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
2022. júl. 22. 21:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!