Nagyon lassú a skoda 120l? Kezdőkocsinak ilyet vennék nagyon megbánnám? Kb hány MP alatt van 100on?
senkinek nem volt itt még skodája?
a 105ös simán megy 140-et, a gyorsulás megvan 20mp alatt 100ra. nem egy sportkocsi, de a hasonló korúak közt nem kell szégyenkeznie. ha tetszik, vedd meg, tegyél bele egy kézzel kapcsolható hűtőventillátort és kivisz a világból is...
Nem az hogy nagyon lassú, de én semmiképp nem ajánlanám! Nem tudom mennyiért akarsz autót venni de nagyon nagy kínálat van a használtautó piacon és ma már nem kell félni a "nyugati autóktól".
A Skodánál nagyon hülye megoldások vannak véleményem szerint. A farmotor pl. a kocsi elejébe pakold a csomagot, sokkal hamarabb fel fog főni a víz mint pl. egy Opelnél, zabálja az olajat, a fogyasztása tényleg nem tragédia. Jó akinek még annó volt új korától vagy fiatal korától ilyen autója, biztos hogy tudna vitatkozni erről, de korszerűtlen, kényelmetlen.
Akár 1-200ezer forintért német márkában ha veszel valamilyen autót, bár 3-400-ért már tényleg autónak nevezhető példányokat lehet találni, még ha egy szuzuki is, ha egy kicsit karban van tartva, nem fog kiesni belőle a kerék mint a 120-asokból.
Ha csak idősebb autót tudsz venni a skoda sem lenne fiatal, sokkal kevesebbet nyújtana minden téren mint egy régi Corsa vagy Polo, és az idősebbekhez az alkatrész ára is sokkal lejebb ment már, szinte majdnem azonos, ha azt számolnánk hányszor kell javítani akkor még olcsóbb is.
Na hali!
A 120-as skodának igazság szerint a hüvelyes hosszúlöketű motor miatt inkább a 80km/h az ideális. Ott elmegy, kb 5-6 liter körül árkon-bokron. Nem szereti, ha pörgetik, igazi lomha igavonó. 120-nál már 4500-5000-t pörög a motor, nem tesz jót neki. Igaz, bele lehet rakni esetleg favorit motort, akkor "megindul, mint állat". Ha szeretsz bütykölni, és nem félsz a zöldkártyától, valamint nem száguldozni akarsz vele, ideális választás. Persze, ugye lehet venni az igazi német márkát, a BMW-t is, csakhát az is be tud szarni, és nem olyan olcsó a javíttatása, mint ahogy a 68%-os kollega írja. ahogy egyetlen német autóhoz sem olcsó az alkatrész, kivéve talán az I-es, II-es golfot.
12:45!
Örülök, hogy ilyen népszerű vagyok :)
Csak azt ne mondd, hogy egy pl E30, vagy E36 szervizelése drága, mert az hülyeség.
Max a biztosítás, de arról meg nem az autó tehet, hanem... őő... na mindegy...
Skoda 120L-em volt pár évig, nekem a vizet sosem forralta, 80-nal a világból kivitt volna, viszont enni szeret, nálam 8 liter alá nemnagyon ment, minden Zsiguli otthagyott, fűtés hatásfoka egyenlő kb a 0 gyökével :)
Én végülis szerettem, mert mint mondtam 80-nal bárhová elvisz.
A legtöbb, amit én mentem vele az azthiszem kb 135-140 km/h lehetett, de azt nem hosszútávon.
A gond a gyorsulással van:
4 sávos útra kihajtani életveszély, mert kb úgy gyorsul, mint egy babetta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!