Kicseréltethető a xenon lámpa sima lámpára?
Komplett lámpa cserélhető, ha gyártották olyannal.
Egyébként kevesebbet fogyaszt, mint a halogén, és pont annyira kell szakember hozzá, mint ahhoz.
Szerintem azért nem ugyanaz. Gondolom te is magad cseréled az izzókat, hacsak nem kell hozzá a motor kiemelése. De mindenhol azt írják, ha nem vigyázol, a xenon jól megb*szhat.
Azért köszönöm, tehát komplett cserélendő.
Más a foglalat és a fényforrás sem tökéletesen azonos helyen van, ezért az egész lámpatestet kell cserélni.
Nem tudom milyen xenonos autód van, ami nekem volt ott a csere is egyszerű volt és sokkal jobban is lehetett látni vele, nekem speciel jobban tetszik mint egy gyári LEDes.
A xenon kevesebbet fogyaszt mint a halogén.
Nincs még xenonos autóm, csak az a példány, amit venni akarok, a tucatnyi halogén mellett kivételesen xenon.
És mik a tapasztalatok a cserekor? Pl. milyen gyakran kell cserélni? Milyen költségekkel kell számolni?
Nekem annyi volt a különbség hogy a halogén lámpatesten egy műanyag fedél mögött volt az izzó, a xenonosnál pedig 3 csavarral volt rögzítve a fedél, abba volt beépítve a trafó. Az alatt semmi varázslat nem volt, annyi hogy árnyékolt kábelt és másféle foglalatot kapott. Ezt csak Japánban kapta meg az autó ezért használtan hozattam be, a benne lévő használt xenonokat hagytam benne és úgy jártam vele néhány évig (2-3) míg eladtam az autót, sosem kellett cserélni.
Gyorsan rákerestem az árakra, az eredetileg használt Osram H1 az £15, a helyére került Osram D2S pedig £25, nem ez az összeg vágja földhöz az embert egy autó fenntartása során, ha veszel egy xenonost aminek a lámpáját kicseréled nem xenonosra, akkor a csere költségét az autó teljes élettartama alatt sem spórolod vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!