Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fullad le a kocsi ha...

Pillowtalk2216 kérdése:

Miért fullad le a kocsi ha 2-es vagy 3-as fokozatban 3500-as fordulatszámtól tovább prörgetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az autó egy Seat Ibiza 1.4 16v 75le 1999évj.

Mostanában azt csinálja, de nem mindig, hogy ha kiakarok gyorsítani akkor nagyobb fordulaton meghal és és elmegy az erő. Nem egy sport kocsi persze, csak ezt eddig nem csinálta. Tudtok tippet adni esetleg, hogy mit nézzek meg stb?

Más egyéb baja nincs. 1x volt még az, hogy indítás után össze vissza járt az alapjárat és enyhe benzinszag is volt, de azt követően leállítás után újra minden rendben volt. Ha normálisan közlekedek vele észrevehetetlen ez a hiba, mivel nem prörgetem ki..

Mi lehet a baj?

2022. júl. 17. 12:32
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Akkor kérlek a magyar nyelv helyesírási és megfogalmazási szótárából kérlek, helyeseld kérlek mi a megfelelő szó erre! Komolyan mondom már mindenhová oda fogom írni, hogy felvidéki magyar vagyok és így próbálják értelmezni a kommunikációmat! Már nem is a Témánál vagyunk sajnos! Ez szomorú ezt az oldalt elnézve!
2022. júl. 17. 16:24
 12/20 anonim ***** válasza:

Pedig igaza van itt mindenkinek rajtad kívűl.

Úgy se tudod megcsinálni mindegy mit mondanak itt.

A lefullad pedig amikor indulásnál sebességbe lefullad, leáll a motor, azt jelenti.

Ne hőbörögj hanem köszönd meg illedelmesen hogy egyáltalán válaszoltak.

2022. júl. 17. 17:08
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. júl. 17. 17:31
 14/20 anonim ***** válasza:

#7: 6 hónapja vettél egy autót és még csak le sem szervizelted?

Örülj, ha ez a fulladás lesz a legnagyobb gondod...

2022. júl. 17. 18:29
 15/20 anonim ***** válasza:
#11 én is onnan származom, de ez még nem is szlovakizmus vagy tükörfordítás, hogy valaki ne értse vagy más jelentése legyen. A dolgot körül is lehet írni, ha nincs rá szó. Na jó, abbahagytam a nyelvészkedést. 10-es voltam.
2022. júl. 17. 18:40
 16/20 anonim ***** válasza:

Vagy tanulj meg vezetni vagy vidd az autót szerelőhöz, de lehet, hogy mind a kettő hasznos lenne.

Jah' és valóban, a megfelelő kifejezések használata sem lenne hátrány.

2022. júl. 17. 19:08
 17/20 A kérdező kommentje:
De amit ti csináltok itt az már kő kemény "magyarizmus" Ha valaki nem jól ír le valamit, miért nem lehet inkább kedvesen segíteni? Már meg kaptam, hogy nem is szlovákizmus sőt, tanuljak meg vezetni. Heh Egy benzin szűrőt lecseréltem és megoldódott a probléma! Esküszöm szarul esnek ezek a kommentek. Le is vetem magam a legközelebbi magas helyről.. Itt Kiderült, hogy szlovák se vagyok, meg vezetni se tudok. 6 hónap alatt nem szervizeltem le ahhhh pokol tüzén égjek!!!!!! ;)
2022. júl. 20. 06:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem pokol tüzén kell elégni, csak magaddal b/szol ki.

Vettél egy kifejezetten elhanyagolt autót, valószínű van más baja is. Tehát már eleve rászaladtál a szopórollerra, csak még nem tudod. Erre az alap szervízt sem csinálod meg, ami minden csapból folyik, hogy mennyire kell.

De még most is csak egy szűrőt cseréltél, nem olajat, meg vezérlést. Egyszerűen nap-nap után releváns kockázattal használod az autót arra nézve, hogy beesik egy több százezres kár (elhasznált olaj, elszakadó vezérlés, elhasznált fékfolyadék stb) És ennek köze nincs hozzá, hogy szlovák vagy, nem tudsz írni.

2022. júl. 20. 07:25
 19/20 krwkco ***** válasza:

"Egy benzin szűrőt lecseréltem és megoldódott a probléma! "

Ez a lényeg, a többivel ne törődj. Kaptál két jó tanácsot, néhány tűrhetű hangnemű kiigazítást a többségi nyelvhasználattal kapcsolatban, meg egy csomó bunkóságot.

Itt a gyakorin ilyen az arány.

2022. júl. 20. 09:12
 20/20 A kérdező kommentje:

19 köszi!

Honnan tudjátok, hogy volt-e szerviz avagy sem? az autó februárban esett át egy komplett vezérlés cserén. Olajjal együtt kilett cserélve áprilisban komplett fékrendszert kapott. Nem vagyok jós, hogy tudjam mikor mi baja lesz. Egy ilyen kisebb hibáért nem fogom szervizbe vinni. 1 az, hogy időm se engedi, ezzel járok munkába mindennap. A legfontosabb pedig az, hogy senkinek semmi köze a más dolgába ki mit csinál és amúgy ez az oldal tudtommal arra lett kitalálva, hogy válaszoljunk kérdésekre amit feltesznek egy adott témában. Nem háttér történetek meg stb..... Mondjuk fel tesz valaki egy kérdést válaszoljunk má neki arra amit kérdezett, ne törődjetek már azzal, hogy mi a háttere.. Szal én bajom ha elromlik én pénztárcámból megy én szopok stb... Már elnézést!

2022. júl. 25. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!