Miért csikorog a fék fékezés közben a tárcsa és a betét is új de viszont a régi tárcsával és betéttel is csikorgott fékezés közben. Csuszkák is be van zsírozva. Ilyenkor mit tudok tenni hogy ne csikorogjon ?
2002 Renault Mégane Classik Alizé
féktárcsa és a betét is qwp márka
#1: rézpasztáztam én mindent és mégis csikorgott. Aztán lecseréltem másik tárcsa és betétre, azóta nem teszi. Pedig az előző sem volt olcsó kategóriás. Szóval van sajnos olyan tárcsa, ami csikorog ígyis-úgyis.
Egyébként az előfordul, ha mindigfinoman fékezel csak, hogy ettől csikorog. Próbálj pár intenzívebb fékezést
#2 Az autóm megvan cirka 6 éve, ezalatt én is cseréltem tárcsát, bár nem volt indokolt, meg most van benne a 3 garnitúra betét, és tudod mi a röhely? Hogy nekem csak a jobb oldal csikorgott, a bal sosem. Próbáltam a Textarnak is a "csikorgásgátló" pasztáját, sokat nem ért. Rézspém volt ( nem kaptam akkor pasztát), azzal kb 2 hétig volt csendes, aztán megint el kezdett csikorogni. Hozzáteszem én sem spórolok a féken, tehát nem noname Uxixos van rajta hanem most Brembo tárcsa és Bosch betét
Tavaly szétszedtem a nyergeket, és bár nem voltak megragadva, és a porvédő is tökéletes állapotban volt, mégis a dugattyú oldalán azért voltak hosszanti kopások. Amit lehetett kicseréltem rajta. Azóta belement párezer kilométer, és meg se nyikkan.
A betétek hátulján van egy csikorgásgátló felület, ami most valószínűleg nálad jól működik és ezért lehet csendben, de valószínűleg ha legközelebb szétszeded akkor a dugattyúd nyomó felülete ki lesz polírozódva ahogy nálam is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!