Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Piaci áram ár + elektromos autó?

Piaci áram ár + elektromos autó?

Figyelt kérdés

Valaki már elvégezte a számításokat? 210kwh korlátot a háztartás elhasználja (sőt...), így nyugodtan számolhatjuk piaci áron a fogyasztást. Az igazságosság kedvéért a benzin és dízel is legyen piaci áron.

Benzin 8l/100km 766,9 Ft/liter -> 6135 Ft 100km

Dízel 6l/100km 780,9 Ft/liter -> 4685 Ft 100km

Elektromos 18kwh/100km 242 Ft/kwh -> 4356 Ft 100km

Tudom, vannak kisebb fogyasztású elektromos autók, de próbáltam átlagot belőni.

Mit gondoltok erről? Elrontottam a számokat? A piaci áram árat sajtó cikkekből szereztem.

Ha jó a számítás, milyen hatással lesz ez az elektromos autók használatára, eladására?

2022. júl. 13. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem fogja megvenni.
2022. júl. 13. 21:33
 2/10 A kérdező kommentje:
itt azt írják 252,4 Ft a piaci ár... [link]
2022. júl. 13. 21:36
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
Klassz buli lesz a ceruzaelemes szaroknak az otthontöltése :D :D
2022. júl. 13. 21:51
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Nem fogja megérni az elektromos autózás, ezért sokan akik gondolkoztak annak vételén, meggondolják magukat és inkább vesznek egy válságautót.
2022. júl. 13. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy pillanatra álljunk meg!

Mint gyakorló autós tudom, hogy az autózás költségében csak az egyik tétel az üzemanyag. A kopóalkatrészek cseréje, olajok időszakos cseréje, és persze a meghibásodások javítása szintén nagy tétel. Tehát azt is tudni kéne, hogy egy elektromos autó mennyire szervizigényes.

2022. júl. 13. 22:44
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Akksi elhasználódik akárcsak egy mobilakksi. Na ez a nagyon drága benne. Szóval 5 évet nézve, kb ugyanott lehet a fenntartás költsége.
2022. júl. 13. 22:46
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

Akinek esze van, eddig is csak akkor vett elektromos autót, ha saját napelemes rendszerről tudja tölteni.

Máskülönben semmi értelme az egésznek, ez egyszerű fizika, és lehet látni, hogy ez a technológia már egy másik infrastruktúrára épül, csak ügye jelenleg nincs még meg ez az infrastruktúra.

Tehát ha a szén és olajtüzelésű erőművek által termelt villamos áram van töltésre használva, az tiszta veszteség és dupla környezetszennyezés.

Az atomerőmű ami határeset, de az innen jövő villamos áramot is csak túltermelés esetén (pl. éjszaka) illene töltésre használni.

2022. júl. 14. 00:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja még annyit, nyilván sokaknak semmi esze nincs. Multkor elég vicces sztorik voltak, amikor a paneldzsumbujból lógatták ki a villanykábeleket tölteni. Nevetséges hogy ilyen buták az emberek...
2022. júl. 14. 00:54
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Dízel 6 liter 🤣
2022. júl. 14. 08:28
 10/10 anonim ***** válasza:

7-esnél a pont.

A jelenlegi környezetben nem éri meg anygailag szolgáltatótól vett áramból használni, nagyon maximum akkor, ha csak városozol és nagyon sokat, amikor is dízelnél vlszeg fölé fogsz menni a 6 liternek.

Éppen azért szerintem az új belsőégésű motoros aútók forgalomba helyezésének tervezett betiltása nem reális, ha nem lesz jelentős változás az energiapiacon, egyenesen kontraproduktív lesz, mert a lakosság jelentős része így a régebbi belsőégésű autóját próbálja majd üzemben tartani mindenáron, hiszen újat nem fog tudni venni, a villany meg nem éri meg, ha nincs napelemed.

2022. júl. 16. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!