Piaci áram ár + elektromos autó?
Valaki már elvégezte a számításokat? 210kwh korlátot a háztartás elhasználja (sőt...), így nyugodtan számolhatjuk piaci áron a fogyasztást. Az igazságosság kedvéért a benzin és dízel is legyen piaci áron.
Benzin 8l/100km 766,9 Ft/liter -> 6135 Ft 100km
Dízel 6l/100km 780,9 Ft/liter -> 4685 Ft 100km
Elektromos 18kwh/100km 242 Ft/kwh -> 4356 Ft 100km
Tudom, vannak kisebb fogyasztású elektromos autók, de próbáltam átlagot belőni.
Mit gondoltok erről? Elrontottam a számokat? A piaci áram árat sajtó cikkekből szereztem.
Ha jó a számítás, milyen hatással lesz ez az elektromos autók használatára, eladására?
Egy pillanatra álljunk meg!
Mint gyakorló autós tudom, hogy az autózás költségében csak az egyik tétel az üzemanyag. A kopóalkatrészek cseréje, olajok időszakos cseréje, és persze a meghibásodások javítása szintén nagy tétel. Tehát azt is tudni kéne, hogy egy elektromos autó mennyire szervizigényes.
Akinek esze van, eddig is csak akkor vett elektromos autót, ha saját napelemes rendszerről tudja tölteni.
Máskülönben semmi értelme az egésznek, ez egyszerű fizika, és lehet látni, hogy ez a technológia már egy másik infrastruktúrára épül, csak ügye jelenleg nincs még meg ez az infrastruktúra.
Tehát ha a szén és olajtüzelésű erőművek által termelt villamos áram van töltésre használva, az tiszta veszteség és dupla környezetszennyezés.
Az atomerőmű ami határeset, de az innen jövő villamos áramot is csak túltermelés esetén (pl. éjszaka) illene töltésre használni.
7-esnél a pont.
A jelenlegi környezetben nem éri meg anygailag szolgáltatótól vett áramból használni, nagyon maximum akkor, ha csak városozol és nagyon sokat, amikor is dízelnél vlszeg fölé fogsz menni a 6 liternek.
Éppen azért szerintem az új belsőégésű motoros aútók forgalomba helyezésének tervezett betiltása nem reális, ha nem lesz jelentős változás az energiapiacon, egyenesen kontraproduktív lesz, mert a lakosság jelentős része így a régebbi belsőégésű autóját próbálja majd üzemben tartani mindenáron, hiszen újat nem fog tudni venni, a villany meg nem éri meg, ha nincs napelemed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!