Miért van az hogy a lecsukott motorháztető pár millimétert tud lötyögni fel-le?
Figyelt kérdés
Azt hittem az én kocsimmal van valami, de azóta már sok autónál láttam, még egészen újnál is.
Mi funkciója van ennek hogy nem fixen van rögzítve mint az ajtók hanem egy kicsit tud mozogni zárva is?
2022. júl. 11. 12:01
1/4 anonim válasza:
Semmi funkciója nincs, rosszul van beállítva. A motorháztető két gumibakon ül, ezeket a vakolat lehet fel-le állítani. Ha túl magasan van, akkor nem fog tudni beakadni a zár és nyitva marad. Ha túl alacsony, akkor lekattan a zár, de lötyögni fog a motorháztető. Ha megfelelően van beállítva, akkor a zár lekattanása után feszes és szoros a motorháztető, nincs mozgása.
2/4 anonim válasza:
nem tud , nekem egyik autómon sem lötyög pedig van közte 20+ éves is
3/4 anonim válasza:
Soha nem néztem :D. Mivel az autókon a legtöbb nyílás alatt gumikeret van, én megengedem, hogy egy-két millimétert mozogjon.
4/4 veterán vas válasza:
Lehet, hogy eddig nem vetted észre:
A motorháztetőt általában az egyik oldalon van két zsanér tartja, a szemben levő oldalon pedig kettő gumibakra támaszkodik.
Ezeken a gumibakokon nagy emelkedésű menet van.
Ennek köszönhetően szerszám nélkül lehet az ütközőket szerelni, emellett pedig a különféle magassági problémák korrigálására is alkalmasak.
A többit rád bízom....... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!