Ezt nevezik turbólyuknak?
Figyelt kérdés
Ha egy dízellel egyenletes tempóval haladok alacsonyabb fordulaton és gyorsítani akarok, akkor először kicsit jobban meg kell taposni hogy reagáljon.
Ezt nevezik turbólyuknak?
2022. júl. 10. 21:47
2/5 anonim válasza:
Régebbi autóknál, a turbónyomás csak egy bizonyos fordulatszámtól jön meg, addig meg gyenge az autó. Jellemzően ez váltásokkkor fordul elő, mikor a következő fokozatnál még nem forog annyira a motor, hogy a turbót kellőképpen megforgassa. Mai modern autóknál ezt igyekeznek kiküszöbölni kesebb, gyorsabban felpörgő turbókkal, vagy változó geometriával, esetenként több különböző méretű turbó beépítésével. Legdurvább az ALS, mikor üzemanyagot juttatnak a kipufógóba és azt meggyújtva tartják fordulatszámon a turbót
3/5 anonim válasza:
Nem, ezt "baszok visszaváltani gyorsítás előtt, pedig szükség lenne rá" jelenségnek hívják.🤷♂️
4/5 A kérdező kommentje:
#3 Automata, csak vissza váltana...
2022. júl. 11. 06:34
5/5 anonim válasza:
#4 akkor meg végképp... Vezettem már olyan automatát, ami az istenért sem akart visszaváltani nagyobb gyorsításkor. Olyankor visszaváltottam én🤷♂️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!