Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet hogy hülyének tűnik a...

Lehet hogy hülyének tűnik a kérdés, DE a klíma befolyásolhatja az autó gyorsulási teljesítményét?

Figyelt kérdés
Hajnalban hűvös van, olyankor nem kapcsolom be, húz rendesen ahogy kell, viszont azt vettem észre az utóbbi meleg napokban, hogy hazafelé, mikor megy a klíma a "Senki földje részen" élesebb kanyarban, bukkanókban sokkal nagyobb gázt kell adnom, mint általában.
2022. jún. 29. 18:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

a klimakompresszort is a motor hajtja

Igy logikus hogy ha müködika klima akkor motorteljesítmény ami a kerekekhez jut csökken

2022. jún. 29. 18:10
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Igen, a klímát a motor hajtja, annak a teljesítménye a hajtásból elvész - ezt egyszer hallottam úgy, hogy néhány ló elcsatangol. A modern járművekben a fedélzeti számítógép érzékeli ha egy nagyobb gázt adsz és lekapcsolja a klímát egy rövid időre, régebbieknél ezt neked kell kivitelezni, ha már majdnem tövig nyomod és nem akar menni rendesen.
2022. jún. 29. 18:13
 3/11 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm
2022. jún. 29. 18:15
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
A meleg levegőnek kisebb a sűrűsége, ezáltal csökkenti a teljesítményt de a légkondi is felemészt 1-2 lovat.
2022. jún. 29. 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem 1.6 benzines Focus van, ha megy a klíma akkor szinte nem megy a kocsi, csak ha indokolatlanul pörgetem a motort.
2022. jún. 29. 19:14
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
a klíma erősen visszafogja a teljesítmény
2022. jún. 29. 19:25
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Bizony hogy a motort, mega meleg levegő is sokat számit a és gyengébb a motor.

Persze nem tudom hogy van megoldva sok autónál de az enyém is egy gyengébb motor és gázadáskor, gyorsitáskor kikapcsolja a klímát, majd ha felpörög akkor vissza adja.

2022. jún. 29. 19:38
 8/11 anonim ***** válasza:
*bizony hogy fogja
2022. jún. 29. 19:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Jóreggelt. Lehet.
2022. jún. 29. 20:44
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
fordulat a barátod , klímát használva pedig nagyon jó barátod
2022. jún. 29. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!