Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol hideget fúj hol meleget,...

Hol hideget fúj hol meleget, elég csak feltöltetni a klímát?

Figyelt kérdés
16 éves honda civic ről van szó, ha nincs nagy meleg a klíma tud hideget fújni, viszont nagy melegben (28-30 fok) csak a langyos levegő jön, illetve néha hallok egy szusszanást, és akkor fúj hideget kb 20 másodpercig aztán megint csak langyos. A kompresszor megy végig az érezhető viszont hideg nem jön vagy csak nagyon minimális max 1-2 fokkal hűtött levegő. Előfordulhat hogy csak tölteni kell? Másfél éve vettem azóta nem töltöttem és előtte nem tudom volt-e. Viszont már tavaly nyár végén is éreztem, hogy mintha valami nem lenne teljesen oké.

2022. jún. 27. 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Elviszed klímáshoz, és kiderül. De valószínűleg elég feltölteni.
2022. jún. 27. 10:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Más lesz ott a baj, mert ha kevés a nyomás akkor nem kapcsol be a kompresszor.

Inkább a terelő lemezeket, csapot kellene megnézni mert lehet hogy nem zár el rendesen.

2022. jún. 27. 12:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Egy amerikai videó szerint van egy egyszerű klíma önvizsgálat 2006-2011 Civic-nél.

https://www.youtube.com/watch?v=c38FgOmi90U

Persze nem tudom, hogy ez automata klímás, vagy manuális. Meg te sem írtad, hogy a te autód milyen.

utomata klímánál pl. lehet meghalt/döglődik a belső hőmérséklet érzékelő.

Ha ez a teszt elvéhezhető, akkor 9 hibakód jöhet szóba, amit kivillog az klímagombon:

DTC (Recirculation Indicator Blinks) Detection Item

1 An open in the air mix control motor circuit

2 A short in the air mix control motor circuit

3 A problem in the air mix control linkage, door, or motor

4 An open or short in the mode control motor circuit

5 A problem in the mode control linkage, doors, or motor

6 A problem in the blower motor circuit

7 HVAC control unit internal error

8 An open in the evaporator temperature sensor circuit

9 A short in the evaporator temperature sensor circuit

Ezek után meg elviszed egy klímáshoz, aki valószínűleg egyből feltöltést fog javasolni, amit benyelsz szépen, aztán ha nem az a baj, akkor megtalálják idővel.

2022. jún. 27. 12:30
 4/4 anonim ***** válasza:

a feltöltést szeretik, nem a keresést, hol szökik a gáz...mindenki azt hiszi, hogy természetes a gáz eltűnése..nem, nem az. Macerás a szivárgás keresése, de a szerelő, ha nagyon akarja, megoldja a hibakeresést.

A menyem is visszavitte a merciét, hogy nem hűt..

-óóó, nem probléma, már töltjük is..

Aztán vita kerekedett, mert a menyem nem utántöltést kért, hanem a hiba javítását..mindezt egy merci szervizben...ott kellett hagyni a kocsit, adtak addig egy másikat.

Azóta jó.

2022. jún. 27. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!