Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 1.6 szívóbenzines autót...

Egy 1.6 szívóbenzines autót mennyire lehet forgatni? Bővebben lenn

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy hány ezerig forgathatom el a motort, ami még nem tesz benne kárt. Mennyire káros, ha gyakran csinálom ezt? 4-5 ezerig még elfér? Egy 1.6-os benzines facelift-es Mitsubishi Carisma az alany egyébként. A másik kérdésem, hogy szerintetek 4.-ben 120-nál kb. 4 ezres fordulat az milyennek mondható? Úgy érzem kb. akkor kezdene el nagyon menni, de mivel nem pályán használom, nem erőltetem tovább a dolgot. Sosem megyek kifejezetten gyorsan, eddig 130 volt a max., de jó ezzel az autóval dinamikusabban közlekedni, hogy kicsit pörgetem, és nem váltok fel olyan hamar. Mindig kínálja magát. :D
2022. jún. 29. 13:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
üzemmelegen tiltásig
2022. jún. 29. 13:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Legyen meleg a motor, meg az olaj legyen 10e km-enként vagy évente cserélve. Meg legyen "hűtővíz".

Így nyugodtan veretheted a pirosig.

Én autópályára felhajtaskor szinte mindig ki szoktam huzatni, 3.-ban padló, és hadd szóljon.

És amúgy igen, ezek 4000 felett húznak igazán.

2022. jún. 29. 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja látom ez egy 100LE motor, aminek a nyomatékcsúcsa is 4500-on van, szóval 4000 fordulatnál még csak max. 70LE-t tud leadni.
2022. jún. 29. 14:40
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
# 1.25-ös Ford motor már 3500 környékén érezhetően megindul, szóval valahol ott kezdené elemébe érezni magát. Hogy meddig nem tudom, mert nem próbáltam még ki, egyrészt kölcsön autó volt, másrészt nincs rendes hely kihúzatni. Még pályán se nagyon, mert hamar eléri a büntetőzónát a sebesség...
2022. jún. 29. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Üzem melegen, max. 10ezer kilométerenként cserélve a szűrőt és az olajat tiltásig forgatható.

Az enyém is japán, csak régebbi, szintén 4000-nél ~120-at megy 5.-ben.

Én rendszeresen forgatom tiltásig, 7600-ig.

2022. jún. 29. 15:26
 6/6 anonim ***** válasza:

"120-nál kb. 4 ezres fordulat az milyennek mondható?"

Mi az, hogy milyennek mondható? :D Ez a motor standard működési tartománya.

2022. jún. 29. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!