Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem készítenek a nagyobb...

Miért nem készítenek a nagyobb motortérfogatú autókhoz manuális váltót? Nincs igény rá?

Figyelt kérdés
2010. szept. 20. 12:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Azért, mert a szöke babák akiknek megveszik ezt a gazdag pasijuk, 3 km után elégetnék vele a kuplungot.
2010. szept. 20. 12:34
 2/10 anonim válasza:
Fölösleges, az ilyen sportkocsik 1-be viszik a 120at.
2010. szept. 20. 12:52
 3/10 anonim ***** válasza:

A nagy lökettérfogatú, nagy teljesítményű autók általában kényelmes utazóautónak készülnek, ahhoz pedig jobban illik az automata váltó, mert egyrészt ritkán kell váltani (autópályán, állandó 130-nál nem nagyon kell kapcsolgatni), másrészt így lehet kényelmes, a sofőr számára hosszú távon sem fárasztó, lágyan futó autót építeni (az automata biztosan nem ránt kapcsoláskor). Egy nagy teljesítményű motornál pedig nem probléma egyes automata váltók teljesítményigénye: marad még bőven erő akkor is, ha a váltó 10%-ot lecsippent belőle.

Régen csak ez volt az indok, manapság pedig a környezettudatosság is belépett: a mérési ciklus sajátosságai miatt egy megfelelően programozott automata váltóval kisebb fogyasztást és károsanyag-kibocsátást lehet elérni az ECE-tesztciklusban.

2010. szept. 20. 13:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Nameg a kuplungja nem bírná valszeg a sok csúsztatást. Például a Top Gear-ben a Pagani Zonda amíg kiálltak vele a parkolóból el kezdett füstölni a kuplungcsúsztatás miatt.
2010. szept. 20. 15:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Bírná a kuplung csúsztatást ha nem 3000-en forgatva csúsztatnák a kuplungot.

Szerintem is hülyeség csak automata váltóval gyártani egy autótípust mert egy 4000-es benzines elég sokat fogyaszt, ezt még tetézi az automata váltó is, na meg le is vesz a lóerőkből.

2010. szept. 20. 16:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy nem készítenek?

Nézd meg pl a Porschét. Régen a 928-as (4,5-5,4l, évjárattól függően) kapható volt kéziváltóval. A 911-es sorozat mindig manuális volt alapból és feláras a tiptronic vagy újabban a PDK.

A Carrera GT kizárólag manuális váltóval volt kapható (kisszériás modell volt pár éve)

Még a Cayenne-hez is rendelhető manuális váltó.

2010. szept. 20. 16:43
 7/10 anonim válasza:
Dodge Viper 8200 ccm, van hozzá manuális váltó; Porsche Cayenne, 911, mind elérhető manuálissal is. Régebbi generációs 7-es BMW-nél is volt, sőt az M5-ösnél is, a mai luxusautóknál meg egyszerűen nincs kereslet rá...
2010. szept. 20. 16:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Mert k*baszott kényelmes mindenki azért! Sport verdákban is felárért raknak csak bele manuális már!!! Aston V8 Vantage ba van manuális, de hatalmas izommunkát igényel egy ilyen kuplung. Tesztelő srác azt mondta városban egyenesen halál. De mindenért kárpótol mikor kiviszed szerpentinre és kanyar előtt b*szod vissza neki 2-3 ba!!! Am egy 50-60 kilós csaj biztos nem tudná elvezetni.
2010. szept. 20. 17:07
 9/10 anonim ***** válasza:

szerintem kényelmi okoból.de azért biztos megteszik az innyenceknek,h manuálissal szállítják.

vannak akik igénylik h válthassanak.

és ilyenkor egy nagyteljesítményü autóhoz kapnak egy váltokart ,amivel a mozdulat adta élvezetet megkapják,a kis kar alatt vége is van mindenféle manuális dolognak,és folytatodik elektronikába vagy hidraulikába...vagy mindkettőbe.

2010. okt. 4. 01:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Nincs igény? Én PORSCHE-s vagyok. Immár a negyediket hajtom az életemben. Az előző nekem is automata (Tiptronic) volt. És inkább visszatértem a manuálishoz. Egyszerűen annál jobbat nem találtak ki még. Kipróbáltuk a PDK-t (Porsche Doppel Kuplung) ami nem hidrodinamikus váltó már, hanem egy robotizált, duplakuplungos, na az nem rossz már, de mégis azt mondom, hogy a manuálissal érzem úgy, hogy ÉN vezetek.
2010. okt. 4. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!