MotoGP-ben hogy működik a hátsó fék?
#1 Ez így nem igaz. Az tény, hogy a hátsó fék a stabilizálás miatt fontos, de az, hogy ez csak egy kis kiegészítés lenne az első fék után, az nem hogy pontatlan, de konkrétan téves, ugyanis nagyobb mértékben használják a hátsó fékeket, mint az elsőket.
Kérdező: a kormányról (is) kezelhető a hátsó fék kézzel.
#2 vagyok: gyerekek... a kérdező MotoGP-t kérdezett, nem hobbimotorosokat. A MotoGP-ben használják a hátsó féket erőteljesen. Nálam valóban jobb kört tudnál futni még akkor is ha tolnád a motort, tekintve hogy én magam nem motorozok, viszont 20+ éve nézek motorsportokat, elsősorban autósportot, de a MotoGP-vel is képben vagyok.
Ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket, amiben Petrucci beszél a fékhasználatról: [link]
Külön ajánlom figyelmetekbe az alábbi mondatot: "When I rode Superstock 600 I could’ve removed the rear brake and still been fast, but when I went to 1000 Superstock I learned it was a tool you really, really need to use. In MotoGP there aren’t any tracks where you use the rear brake more or less, because you use it in most situations at every track."
Ha nem tudtok angolul, akkor segítek: "Amikor a Superstock 600-ban versenyeztem, akár ki is köthettem volna a hátsó féket és ugyanolyan gyors maradtam volna, de a Superstock 1000-ben megtanultam, hogy a hátsó fék használata nagyon nagyon fontos. A MotoGP-ben nincs különbség a pályák között, hogy hol használjuk többet, vagy kevesebbet a hátsó féket, mert minden szituációban használjuk azt."
Oké nem baj te biztos jobban tudod, mint az, aki ott versenyzik. :)
Azt nem vitattam, hogy ALAPVETŐEN az első féken van a hangsúly és igen, valóban ezt tanítják, tudom. Ezt sosem vitattam. De a MotoGP egy teljesen más téma, egy teljesen más világ. Ha elolvasod a cikket, akkor abból kiderül, hogy a hátsó fék előtérbe kerülése összhangban van pl. a gumival is. Olyan dolgokon múlik, ami titeket, mint hobbi motorosokat nem érint. Nem tévedsz amikor te az első féket használod, nyilván megvan a valós oka és nem is kiveszi el vele hibát természetesen. De a kérdés még mindig a MotoGP-ről szólt. A MotoGP-ben a hátsó fék végzi a munka nagyját. Ez egy tény. Vitának helye nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!