Nyári szélvédőmosónak igy megfelelne 3L viz + kb. 3deci tescós ablaktisztitó?
Nem vagyok fukar, csak jelenleg itthon jelez az autóm hogy kifogyott a szélvédőmosó és nem akaródzik bemenni a városba, majd csak reggel.
Egyik szomszédom sofőrködik és emlitette hogy ő 3L vizhez kb. 3 deci rendes ablaktisztitót szokott önteni és nagyon jól töröl.
Na de én meg félek hogy nehogy kárt tegyen a lakkozásban az ablaktisztitó, mert neki meg teherautó van annak meg mindegy. :P
Bár az igaz hogy nem tisztán érintkezne a festék az ablaktisztitóval.
Ha nem, akkor reggel veszek rendeset majd a városban, csak kiváncsi lettem. :P
Én vagy télit használok vagy pedig tiszta víz és JAR mosogatót bele.
Tökéletes.
Nem értelek. Ma már nem akarsz menni sehova, reggel meg veszel szélvédőmosót. Minek kutyulnál bele bármit is éjszakára? És amikor jelez, akkor sem csont száraz a tartály.
Kárt nem tesz benne, de nem értem a kérdést.
"jelenleg itthon jelez az autóm hogy kifogyott a szélvédőmosó" Hát ha nem kell bemenned a városba, akkor feltételezem, hogy nem nagyon használod az autót. Akkor meg nem kell ablakmosó. Majd ha használod az autót rendesen, akkor majd megállsz valahol és veszel.
"ő 3L vizhez kb. 3 deci rendes ablaktisztitót szokott önteni és nagyon jól töröl" Hát ez az, amit nem hiszek el, hogy egy ilyen baromi híg keverék jól törölne. Persze ha igénytelen, akkor biztos megfelel.
#1 "Az ablakmosó direkt úgy van, hogy ne tegyen kárt semmiben, a víz pedig miért károsítana bármit is?" Ha alkoholos az ablakmosó, akkor az kimattíthatja a fényezést. A víz pedig eltömíti az aprócska fúvókát. Vízkő, ásványi anyagok, stb.
"Bár az igaz hogy nem tisztán érintkezne a festék az ablaktisztitóval" Nem a fenét, főleg ha menet közben fújod akkor a menetszél simán ráviszi a lakkozott felületekre is, elsősorban a tetőre. Amit pedig a lapátok kitolnak oldalra, azt szintén a menetszél ráfújja az A oszlopra.
Csak kiváncsiságból tettem fel a kérdést, nem kell már kétségbeesni, mert sajnálnám rá a pénzt, irtam is megjegyzésbe, csak egyesek nem képesek tovább olvasni. :P
Egyébként meg nem 500 Ft a szélvédőmosó, legalábbis nálunk nem és a drágábbat szoktam venni az OMV kúton mert utána nem tapadnak rá olyan gyorsan a bogarak.
Senki nem esett kétségbe, de rikít a kérdésből hogy hosszútávon gondolkodsz ezen a megoldáson.
Nem kell ez az álszent duma, hogy reggel mész és megveszed a drágábbat. Ha reggelig nem használod az autót, miért pancsolnál bele valamit éjszakára.
Nyugodtan tedd fel a kérdést úgy, hogy használhatod-e így nyáron.
"kifogyott a szélvédőmosó és nem akaródzik bemenni a városba, majd csak reggel."
Mi baja lesz az autódnak, ha nem lesz éjszakára lé az ablakmosó tartályban?!
Az ilyen erős detergesekkel én csínján bánnék! Hosszú távon a gyakori és bő használat nem tesz jót.
#7: milliomos vagy hogy benzinkúton veszed az ablakmosót? Egy flakon benzinkúti árából én egy évi ablakmosót megveszek,
Aldi, Lidl, Auchan ami éppen útba esik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!