Mit tennél a helyemben?
Hát akkor legyen ez megint egy ékes példája annak, hogy nem "szerelő urakhoz" kell elvinni az autót, hanem egy szervizbe. Lehet itt szapulni bárkit, de a valódi hibás te vagy, hogy ilyen alakokhoz vitted. Senki nem kényszerített rá, hogy olyan helyekre vidd, ahol majd aztán nem veszik fel a telefont. Normális legális szervizbe kellett volna vinni. Igen igen tudom, onnan is van negatív tapasztalat, ott sem kellően lelkiismeretesek, VISZONT véd a törvény. Egy feketén dolgozó alaknál esélyed sincs, írtad is, hogy fel sem veszi neked a telefont. Egy szerviznél nincs ilyen. Először is a garancia joga megillet, ezt nem a szerviz adja, hanem a törvény, szóval nincs alóla kibúvó. Másodszor nincs ilyen, hogy nem veszik fel a telefont, egyszerűen csak besétálsz és kész, nyilván nem fognak elszaladni. Harmadrészt ha mindenáron le akarnak építeni, akkor ugye mondtam már, hogy téged véd a törvény, felhívod a fogyasztóvédelmet és onnantól vagy megcsinálják az autót normálisan, vagy lepereled róluk a szart is és vehetsz a gen5 helyett három gen10-et.
Aranyszabály 1: ne végeztess munkát olyan helyen, ahol nincsen aláírt, lepecsételt munkalap, illetve nem adnak számlát.
Aranyszabály 2: google térkép, szétnéz, szerviz kiválszt, értékeléseket elolvas. A szarokat simán ki lehet szűrni vele. Ha nagyon kevés, vagy nagyon rossz értékelések vannak, akkor el kell kerülni. Ha van 100 értékelés 4,7-es átlaggal (most csak példát mondtam), akkor tudod, hogy nem fognak lehúzni és ha netán hibáznak, akkor is megoldják.
Ezt a két szabályt betartod és nem leszel lehúzva. A jelenlegi autódat tudd le tanulópénznek. Jó sokba került, de szerintem megtanultad a leckét. #2 leírta a lehetőségeket, amiből nem sok van. Vagy veszel bele megint egy bontott motort, ezúttal típusazonosat és megpróbálod eladni, vagy pedig kiárulod külön a motort és külön a többit (egyben ne próbáld meg eladni se magánszemélynek, se vastelepnek, mert a motor miatt ugye lebuksz és mész hosszúszabadságra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!