Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehetnék "lazább" a...

Hogyan lehetnék "lazább" a kocsiban?

Figyelt kérdés

Most tanulok vezetni és már lassan a 30. órához közeledek, de még mindig nagyon félek és feszélyez a forgalom, de a legjobban az oktatóm: lekezelő velem, teljesen sötétnek néz, ha valami nem megy vagy egy forgalmi helyzet még nem teljesen evidens, mindenért leordítja a fejemet, minősítget, hogy "mindenkinek halálfélelme lesz mellettem az autóban" és hasonlók. Tényleg úgy érzem magam mint egy utolsó féreg, minden órámra gyomorideggel megyek mostmár és mindegyik órám után elbőgöm vagy elhányom magam (gyakran együtt a kettőt), pedig nem vagyok az a kifejezetten érzékeny alkat. Az órák után meg közli, hogy azért vezetek ennyire szánalmasan, mert nem vagyok "elég laza" az autóban.

Legszívesebben abbahagynám ezt az egészet, de már több százezer forintom benne van, nem akarnám veszni hagyni, viszont így az életben nem lesz jogosítványom. Már ahogy ezt leírtam, elkezdtem émelyegni, pedig hol van még a csütörtöki nap..

Van valami tippetek, hogy hogyan engedjem el a fülem mellett a folyamatos fikázását és "legyek elég laza" az autóban?

2022. jún. 18. 20:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Keress másik oktatót. Nem passzoltok össze.
2022. jún. 18. 20:43
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg jobb lenne másik oktatót keresned.

Én a rutinvizsgán (akkor még külön volt) harmadszorra mentem át, gyűlöltem az oktatómat. Utána váltottam, egy tényleg remek oktatóhoz kerültem, aki nem csak vezetni, hanem közlekedni is megtanított, és a forgalmi vizsgám elsőre meglett.

Röviden: válts oktatót!

2022. jún. 18. 20:48
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ott ezt a kretént, te fizetsz a szolgáltatásért, amit ő nyújt, nehogy már köteles légy eltűrni az ilyen hangnemet! Vagy pedig beszélj vele erről komolyan, de aki alapból így áll az alapvetően sok türelmet igénylő munkájához, attól túl sok változtatást nem remélnék.
2022. jún. 18. 21:24
 4/22 krwkco ***** válasza:
69%

Mondogasd magadban, hogy az oktató csak egy majom cintányérral a fején, aki csak azért ül ott, hogy zajt csapjon.

Kövesd az utasításait, de minden más (értékelések, megjegyzések) csak egy majom zajongása. :-)

2022. jún. 18. 22:58
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, mert mindenki így kezdi. De sokan miből gondolják hogy 25-30 óra után tökéletesen kellene menni mindennek, mint ha évek óta vezetnél? Van hálistennek sok jó fej és türelmes oktató aki mellett szívesen vezet az ember. De akad jó pár f@sszsopó g@ci is aki pályát tévesztett. Mindenképpen válts oktatót, mert nem vagy köteles tűrni más alpáriságát. Gyakorolj otthon egy placcon a faterral. Pl kiteszel 2üres flakont és megpróbálsz közéjük beállni.
2022. jún. 18. 23:42
 6/22 anonim ***** válasza:
Kérj másik oktatót, ezt meg nyomd fel valami felülvizsgálati szervnél ha van ilyenjük.
2022. jún. 19. 00:31
 7/22 MGéza ***** válasza:

Jogod van iskolán belül is másik oktatót kérni vagy választani, ami viszont bizony azzal jár, hogy az új oktatót és autót is szoknod kell majd, tehát legalább plusz 10 óra lesz belőle legalább és még több befektetett pénz. Viszont a jelek alapján egyáltalán nem tartasz ott közel 30 óra után sem hogy levizsgázhass, tehát az így is úgy is belemenne még, mint költség.

Ha feszélyez a forgalom akkor viszont veled is baj van, amit csak gyakorlás old meg, semmi más.

2022. jún. 19. 08:52
 8/22 A kérdező kommentje:

A váltás nem kivitelezhető. Kisebb településen lakom, egyetlen autósiskola van, kettő oktatóval. Az enyém még a normálisabbik a kettő közül. A szerződés szerint 20 ezer forint elállási díjat kellene fizetnem, ha nem maradok nála. A legközelebbi autósiskola nagyon kiesik, munka mellett nem tudnám megoldani, ráadásul 7 ezer forintnál kezdődnek az óradíjak.

Szóval az egyetlen lehetőségem, ha elviselem valahogy az állandó mocskolódását.

2022. jún. 19. 19:19
 9/22 krwkco ***** válasza:

"Szóval az egyetlen lehetőségem, ha elviselem valahogy az állandó mocskolódását."

Olvasd el újra a 4-es hozzászólásom. Tudom, hogy hülyén hangzik, amit írtam, de a probléma nem fizikai jellegű, ezért az önszuggesztió hatásos fegyver ellene.

2022. jún. 20. 08:33
 10/22 A kérdező kommentje:
Igen, meg fogom próbálni mindenképpen, különben teljesen rámegyek erre az egészre. Egyébként akik írták, hogy gyakoroljak, amikor hazamegyek a szüleimhez anya kocsiját szoktam vezetgetni egy töküres utcában, akkor érdekes módon minden jól megy, pedig anyámnak se vannak éppen kötélből az idegei :D
2022. jún. 20. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!