Milyen sebességváltó az, ami nem H alakú, hanem fentről le és vissza tolódik, milyen autókban van ilyen?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy ez angolul sequential shift. Szerintetek jó döntés ilyet beszerelni? Drága?
Azt hiszem, a CVT ilyen, de az automata, magától tolódik, de én olyat akarnék, amit én irányítok.
2022. jún. 18. 12:19
1/3 anonim válasza:
Szekvenciális váltónak hívják. Ezzel nem lehet fokozatot közvetlenül kiválasztani, mindig csak egyet lehet fel- vagy lefelé kapcsolni. Az automaták előválasztója is ilyen, általában egy síkban mozog, de ha van kézi, szekvenciális kapcsolási lehetőség, azt is az előválasztóval lehet vezérelni.
2/3 MGéza válasza:
Ennek magáncélra semmi értelme. Nagy igénybevételre, kimondottan versenycélra lettek kitalálva, például rallyra, ahol a melléváltás, a fokozat keresgélése nem valami szerencsés. Tehát rövid gyors váltásokhoz, nagy teljesítményhez van kitalálva. Utcai autó kevés kap ilyet, lényege, hogy fel vagy le egyesével lehet váltani a fokozatokat, kihagyás nélkül. Itt jól látszik maga a váltó is, illetve a váltás módja, nagyjából ennyit dolgozik vele a pilóta:
3/3 anonim válasza:
Pl az összes motorkerékpáré ilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!