Gépjármű foglaló átvételi elismervényben ilyen módon ki tudom zárni a kellékszavatosságot?
Hamarosan eladom az autómat, és előleget ajánlott a vevőjelölt. Ha ezt beleírom a szerződésbe, ezzel kizárhatom azt, hogy a használat közben keletkező hibák miatt visszaléphessen a vevő? Egyébként tényleg így egyeztünk meg, hogy használom addig az autót, csak nem szeretnék a közben esetlegesen fellépő hibákért felelősséget vállalni.
"Az Eladó kijelenti, hogy a szerződésben foglalt gépjármű kilóméter futása és állapota az adásvétel pillanatában eltérhet attól, amit a Vevő korábban, a gépjármű megtekintése, kipróbálása alatt tapasztalt, mivel a gépjármű a hátralék kifizetéséig az Eladó által továbbra is napi használatban marad közös megegyezés alapján."
Hát, én ilyet nem írnák alá.
És mi van, ha holnap rommá töröd?
Nem kötném le magam ilyesmivel, mert jöhet közben másik vevő, vagy emelkedhet az autók ára a piacon.
Vagy rakják le az egész összeget és vigyék azonnal, vagy keressenek olcsóbb autót.
1. pont ettől védem meg magam.
2. 3 hetet mondott nekem a kifizetésre. Ha kifizeti, akkor oké, az nem olyan sok idő, ha nem, akkor nyertem 1.3 milliót.
Baromsag tobb okbol is, amikt akarsz csinalni.
Mivel eloleget kapsz, barmikor visszakerheti.
Ha jol ertem, egy torott autot is megvetetnerl a vevo jelolttel, ua. penzert?
En messzirol elkerulnelek!
Röviden: nem.
A foglaló egyébként is vissza kérhető (duplán) ha a foglalt ingó vagy ingatlan oly módon károsodik, hogy annak értéke jelentősen eltér a szerződéskötés időpontjában rögzítettől.
Szóval, még bukhatsz is az üzleten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!