Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktak autó átvizsgálás...

Szoktak autó átvizsgálás előtt foglalót adni?

Figyelt kérdés

Mármint hogy ne vigyék el az autót az átvizsgálás előtt.

Úgy tudom, hogy foglalót csak komoly vásárlási szándéknál érdemes letenni, viszont már többször jártam úgy, hogy láttam egy autót, ami tetszett, de döntés előtt természetesen meg akartam nézetni szakemberrel, hogy nincs-e gond. Viszont a szakember elfoglalt, nem tud azonnal jönni, és mire megszerveztem, addig más elvitte az autót.

Felteszem a foglaló nem járna vissza olyankor, ha kiderül az átvizsgálásnál, hogy itt-ott rozsdás az autó,stb., mert a kereskedő csak annyit mondana, hogy korának megfelelő. Így átvizsgálás előtt nem érdemes foglalózni, viszont akkor elvihetik, mire átvizsgáltatnám.

2020. aug. 13. 21:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Foglalónak ott a kocsi.
2020. aug. 13. 21:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha elviszik hadd vigyék, van annyi szir szar autó hogy nem maradsz a nélkül.

Olyan pedig nincs hogy csak egy autó legyen a jó.

2020. aug. 13. 21:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Én általában magyar, kevés kilométeres kocsit nézek, azokat meg gyorsan viszik.
2020. aug. 13. 22:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

“magyar, kevés kilométeres kocsit nézek“

Első rendszámmal, nem pedig ilyen behozott újabb rendszámost? Mert az eredeti rendszáma alapján utána tudsz nézni évekre visszamenőleg a km óra állásnak, de ha behozott, akkor lehet csak simán visszatekerte addig, ameddig nem szégyellte, és neked is elfogadható szám.

2020. aug. 13. 22:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Magyarországon újonnan vásároltra gondoltam.
2020. aug. 13. 22:22
 6/8 A kérdező kommentje:
A külföldiek olcsóbbak, de zavar, hogy tekerik. Bár nem tudom, hogy ha a szakember azt mondja rá, hogy jó állapotban van,akkor baj-e a tekerés.
2020. aug. 13. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:

A foglalóval részedről az a gond, hogy bukod, ha te lépsz vissza a vásárlástól. Ha az átvizsgálás eredménye után visszalépsz, akkor pedig buktad - esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy rejtett hibája volt a kocsinak, az eladó viszont azzal vághat vissza, hogy ő sem tudott róla, ő csak egy egyszerű magánszemély, teljesen jóhiszemű volt. Persze indíthatsz pert, legjobb esetben pár év múlva egy csomó költség után visszakapod a foglalót.

Ha én lennék az eladó és tényleg korrekt állapotban hirdetném az autót, azt mondanám, ne bohóckodjunk. Hívj fel, ha ráér a szerelőd, és ha addig nem vitték el, akkor nézze meg. De az, hogy lefoglalózod, aztán akár három hét múlva megnézeted és egy jelentéktelen rozsdapötty miatt elállsz és szkanderezzek veled, hogy visszajár-e a foglaló - kösz, nem. Korrekt autó korrekt áron, ha addig elviszi más, az övé.

2020. aug. 13. 22:31
 8/8 A kérdező kommentje:

Így van, de így meg szívás. Pl. ma is volt olyan, hogy délelőtt megnéztem egy kocsit egy kereskedőnél, és megbeszéltük, hogy hívom, hogy mikor ér rá a szerelő. Most este rákattintottam a kocsira, és már nincs meg.

Lehet, hogy ilyenkor valami környékbeli szervizt kellene inkább megkérdezni, ahova el lehet vinni, de persze ők sem biztos, hogy azonnal ráérnek, és nem csak másnap vagy később.

2020. aug. 13. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!